beetee Creative Commons License 2008.01.04 0 0 1537

:)

 

Azt hiszem pont a rizottó az az étek, amely ismertségénél (?) fogva alkalmas arra, hogy el lehessen rajta polemizálni a minőségről, eredetiségről, stb...

 

És hogy véletlenül se keverjük össze a menzai rizseshúst vele. :)))

 

Itt a fórumon az olasz topikban már eléggé ki lett tárgyalva, hogy egy gasztronómiában járatos született olasz mit ért rajta és szerinte hogyan "illik" elkészíteni ahhoz, hogy a végeredményt risotto-nak lehessen hívni.

 

De akinek van rá igénye, az a mai korban, számítógép, internet mellett szinte rögtön hozzájuthat érdeklődésének, ízlésének, konyhai kultúrájának megfelelő receptekhez, tanácsokhoz, elkészítési módokhoz. Kicsivel több fenékkoptatással, fordítással (receptek magyarítása, azért nem olyan nagy kunszt), videók felelésével pedig elindulhat egy olyan úton, amiből már a kísérletezés sem maradhat ki...

 

De vissza a rizottóhoz. Van a viszonylag hiteles recept, ami alapján elkészíted, álagában, ízében, látványában átmegy azon a szűrőn, hogy megeszed, majd ezek után elgondolkodsz az újbóli megvalósításon változtatás nélkül, akkor megtaláltad a magad tökéletes rizottóját. Ha változtatsz rajta, akkor elindultál a tökéletes felé. Ha nem ízlik, akkor vagy rosszul készítetted, vagy tényleg eltér az ízlésvilágod az ételtől. Lehet, csak az utóbbi, attól még más területe(ke)n (pulutyka :))) ) lehet hogy meglesz a saját tökéletes étele(i)d.

 

 

 

 

Előzmény: savarin (1534)