Jólvan, megvédtétek őket :-) toll a fülembe...
Valaki magyarázott a kenyérről... kb 40-50 féle kenyérreceptem van otthon, éven kb 2-szer veszünk boltban kenyeret, a többi otthon készül eccerü zacskós lisztekből. (Sajnos fogalmam sincs, hol lehet jobb minőségű liszetet kapni.)
Az egyik kedvenc kajám pl a kelkáposzta főzelék, jó fokhagymásan. Készült az már sokféle módon, tejfölös habarással, keményítős sűrítéssel, lisztes rántással, turmixolt krumplival és nem lett ezektől extra különleges.
Egy másik kedvencem a sült hús (malac, disznó). Gyakorlatilag 10 éve kísérletezek azzal, hogy hogyan lehet szaftosra és mégis ropogósra sütni, és nem akar sikerülni. Próbáltam már ezt a "rápirítás amikor készenvan" teknikát is, de valahogy nem jött össze, leragadt a bőre, aminek jó ropogósnak kellett volna lennie.
Próbáltam már csirkét is körbepirítani, az sem sikerült. Valószínűleg nem is fog, amíg valaki meg nem mutatja hogy kell. De ki?????
Aztán ott vannak a rizottók. Étteremben nem is merek olyat rendelni, de ezt hagyjuk. Próbáltam több rizsből is, de nincs viszonyítási alapom arra, hogy mikor jó az állaga és az íze. Ki fogja nekem, senkiházinak megmutatni a helyes elkészítés módját?
Szóval ha már ott tartunk, hogy legyen reform, akkor az legyen gyökeres, csak épp a laikusokat is kellene tanítania valakinek. Kedves Bi4 ezt szerinted hogyan lehet megoldani?