Nézd, nem feltétlenül ennek a két embernek kell megváltania a magyar gasztronómiát, hiszen két fecske sem csinál nyarat. Ők a csúcsgasztronómiával foglalkoznak elsősorban, azonban ennek hatalmas előnye, hogy ellentétben mondjuk egy részecskegyorsítóval, házilag is zömében kipróbálható ételekről-trükkökről van szó, persze lehet hogy némely alapanyag helyett egész mást kell használni vagy teljesen új ételt alkotni. Én pl. gyűlölök recept alapján főzni, ezért megnézek vagy 20-30 receptet, és abból kreálok egy egész újat, ez kifejezetten kikapcsol és szórakoztat,miközben növeli az adrenalinszintemet is, soha nem tudom előre milyen lesz a késztermék. Aztán mégis jó lesz.
Amit MBTBD-ék csinálnak, az sokrétű tevékenység, nem is hiba nélküli, és néha érződik rajtuk is egyfajta túlzott győzni akarás-legalábbis számomra-. Viszont tevékenységük hasznosságához nem fér semmi kétség, mind szakmai mind társadalmi szempontból. Pontosan tudom, hogy jónéhányan olvasgatják read only üzemmódban a bűvös szakácsot, akik Michelin-csillagos étterem létrehozásáról álmodoznak, ami azért fontos, hogy a magyar gasztronómia átlagszintjét felhozza. Ahol ugyanis a legjobb sem elég jó, ott a közepes gyakorlatilag a pocsékkal egyenértékű.
Egy egyszerű példa a mai szintre: Keress krémleves recepteket, kivétel nélkül liszttel sűrítetteket találsz majd, ami egyébként teljesen felesleges. Ülsz, és nem érted, mitől nehezültél el ennyire. Rántások és habarások mindenütt, mintha az valamilyen nélkülözhetetlen kellék lenne, nem a szegény ember táplálékforrása vagy egyszerűen a tehetségtelenség álcázása.
Ha nem csodát vagy megváltást vár az ember az általam egyébként nagyra tartott bár személyesen nem ismert két embertől, akkor nem érheti csalódás, viszont érdekes és tanulságos írásokat olvashat, megismerhet egy olyan világot, amire sokaknak nincs lehetősége.