oiuz Creative Commons License 2008.01.03 0 0 1749

HAL-i!

 

afSiH

 

Miután senki nem eszik az idén halat, ezért leírom a receptet, pesti lustagyerek módra!

 

Végy a piacon 5 db KONYHAKÉSZ pisztrángot!

Tedd a mélyhűtőbe, mert 1 hét alatt megromlik!

Vedd ki a mélyhűtőből felhasználás elött 1 nappal, és tedd a hűtőbe!

Felhasználáskor mosd meg (tudom, hogy ezt többen ellenzték, de akkor is) kicsit kairgáld meg a bőrét eltüntetendő a maradék pikkelyeket, és amit a halkufár nem tisztított ki belőle azt is csupáld ki a belsejéből!

Nagyszemű sót szórj a tepsi aljába

A halak belsejébe szórj sót, tegyél zöldfűszereket (amit találsz pont jó, én a kakukkfüvet nem szeretem, így arról nem nyilatkozok) 1 szelet citromot darabonként.

A halakat fektetsd a sóágyra

Tetejére löttyints egy kis szűz olivaolajat

szórd meg nagyszemű "sütősóval" úgy hogy kb 1-2 cm legyen a sókéreg (nálam biztos nem volt több)

és tedd a sütőbe süsd meg

én olyan 40-50 percet sütöttem a sütő legaljában (nem az alsó rácson) 150-170 fokon.

vedd ki

sót kapard le róla

edd meg

 

ha így tettél, akkor ropogósra sült bőrű marahajó ízű gerinétől első hívásra elváló pisztrángot ettél!

 

Jó étvágyat!

 

Savinon Blant-t (reméelm jól írtam) ittam hozzá és ecetes hagymás krumplisalátát! (nem a legjobb köret hozzá)

 

afSiH

 

oiuz

Előzmény: homerx (1748)