HAL-i!
afSiH
Miután senki nem eszik az idén halat, ezért leírom a receptet, pesti lustagyerek módra!
Végy a piacon 5 db KONYHAKÉSZ pisztrángot!
Tedd a mélyhűtőbe, mert 1 hét alatt megromlik!
Vedd ki a mélyhűtőből felhasználás elött 1 nappal, és tedd a hűtőbe!
Felhasználáskor mosd meg (tudom, hogy ezt többen ellenzték, de akkor is) kicsit kairgáld meg a bőrét eltüntetendő a maradék pikkelyeket, és amit a halkufár nem tisztított ki belőle azt is csupáld ki a belsejéből!
Nagyszemű sót szórj a tepsi aljába
A halak belsejébe szórj sót, tegyél zöldfűszereket (amit találsz pont jó, én a kakukkfüvet nem szeretem, így arról nem nyilatkozok) 1 szelet citromot darabonként.
A halakat fektetsd a sóágyra
Tetejére löttyints egy kis szűz olivaolajat
szórd meg nagyszemű "sütősóval" úgy hogy kb 1-2 cm legyen a sókéreg (nálam biztos nem volt több)
és tedd a sütőbe süsd meg
én olyan 40-50 percet sütöttem a sütő legaljában (nem az alsó rácson) 150-170 fokon.
vedd ki
sót kapard le róla
edd meg
ha így tettél, akkor ropogósra sült bőrű marahajó ízű gerinétől első hívásra elváló pisztrángot ettél!
Jó étvágyat!
Savinon Blant-t (reméelm jól írtam) ittam hozzá és ecetes hagymás krumplisalátát! (nem a legjobb köret hozzá)
afSiH
oiuz