ipecacuanha Creative Commons License 2008.01.02 0 0 1502
Arról is szól a fáma, hogy globálisan tekintve a kérdést, egy-egy nemzeti konyha igazából nem receptgyűjtemény, hanem elkészítési módok, stílusok sajátos tára. Pl. nálunk is még felidézhető pl. az erdélyi stílus (s azon keresztül részben az archaikusabb magyar konyha vonásai): alig paprika, kevés só, a savanyítás sokoldalú használata (cékla, káposztaléleves, stb.), "zsidórántás", sőt, a régi örmény konyha trükkjei is beépültek, az oláh pásztori praktikákról nem is beszélve.
Én inkább ezeken a tanulságokon kezdenék el rágódni, s akkor talán hamarabb világossá válna, nem a gumiemberke és a csülkös bableves (vélt) szembenállása az igazi téma.

Btw. a fórum címadói nem szakácsok. Talán nem is az ő feladatuk e receptek világra hozatala.
Előzmény: kisszszoros (1499)