proftudos Creative Commons License 2007.12.30 0 0 97
Nem az a kérdés hogy vannak-e gabonakörök, mert tudjuk hogy vannak, többezer fotó és videó van róluk. És többszáz videó van arról hogy éppen nappal taposnak egy kört.

Még épphogycsak felhoztam pár érdekes kérdést, amire persze nem kaptam választ (őserdőkörök, fenyőerdőkörök hiánya, lefotózhatatlan összetett növény-körök). Ha mélyebben belemennénk, minden egyes mérésről oldalakat lehetne irni hogy mi okozza, pl. hőmérsékletkülönbség, sugárzás, stb..)

Egy hiteles ufó kutatónak értenie kéne sokféléhez igen alaposan (hogy pl. megértse az emberi motivációt, emberi nyomokat felismerjen, pár év nyomozói tapasztalat nem hátrány. Aztán nem árt ha képzett mezőgazdász, fizikus, geológus, stb..)

Nem tudom már hol, de láttam egy oldalt ahol egy mezőgazdász vitatkozik az ufó kutatók azon állitásával hogy a csomó mentén meghajlott és nem tört búza jelenti a külső emberfeletti beavatkozás tényét. A pontos részletekre nem emlékszem, de elmagyarázta hogy ez természetes jelenség, és hogy mi okozza, és hiányolta hogy egy ufó kutató hogy nevezheti magát annak, ha még az alapvető dolgokat sem ismeri, hogyan működnek természetesen ezek a növények.

A hőmérsékletkülönbség megint másik dolog amit méricskélnek, ennek elég összetett okai vannak, az élő növényzet párolgása pl. hőelvonó folyamat, azaz hűti a levegőt, a letaposott elhalt már kevésbé párolog, ott melegebb lesz, több napfény éri, és ez csak az alap, de még attól is függhet milyenek aznap a meterológia viszonyok, a légrétegződés a búzatábla felett.. És ha egyik pillanatban 4 fokos eltérést mérnek akár, utána meg hirtelen kiegyenlitődik, ennek is megvan a tudományos oka. Szóval egyszerű kimenni a mezűre, méricskélni dolgokat, aztán amit nem tud hirtelen mire vélni, arra azt mondani hogy idegen tevékenység. Szóval nekik hiszel ha te éppen nem vagy hivatásos gabonakör kutató.
Előzmény: kinek (96)