proftudos Creative Commons License 2007.12.30 0 0 88
Néhány válasz a topic kérdéseire, amiben nagy segítséget nyújt a józan paraszti gondolkodás:)

"De ez még mindig nem ad magyarázatot azokra a gabonakörökre, amelyek mérete meghaladja a több kilométert is, mert azt elég nehezen tudja pár ember egy éjszaka alatt elkészíteni."

Több éjszaka alatt is el lehet késziteni, és nappal is. Nem minden gabonaföld áll 24 órás örző-védő szolgálat alatt. A föld széléről nem látsz semmit, csakis a levegőből.. és nincsenek gabonakör pásztászó repülőgépjáratok. Jól hangzik hogy éjszaka került oda, ennyi. Bizonyiték?

"De ha többen voltak, miért nem keltettek nagy feltűnést?"

Mivel a hatalmas gabonatáblákon az év jelentős részében egy árva lélek sincs, igy egyetlen ember pontosan annyi feltűnést kelt, mint több tucat ember. Próbálj meg egy embert beazonosítani a derékig érő táblában az úttól mondjuk 3km-re, akár nappal. Miközben az utat figyeled persze.

"Személy szerint valahol meg tudom érteni az alkotókat is, mert nagy dolog ilyeneket létrehozni, de ha figyelembe vesszük azt, hogy a nevük nem marad fenn, és még csak maradandót se alkotnak, eléggé felesleges babramunkának tűnik."

De kevesebb idő megy el gabonakörkészitéssel mint a fórumra rendszeresen irni, és nagyjából hasonlóan értelmes tevékenység, igy sem úgy sem marad fenn az ember neve:) De sokmilló ember gyűjtöget pl. bélyegeket, borosüvegeket éveken keresztül, de kevésnek marad fenn a neve, a saját szórakozásukra csinálják.

"Mindenesetre az biztos, hogy a gabonakörök készítésére nincsenek szemtanúk, és a bizonyíték is csak a készítők bevallása."

Elmegyek egy búzatáblához, vájok bele egy kört, másnap elhiresztelem hogy ezt tettem, majd jönnek az ufó szakértők hogy ezt nem én csináltam, hanem idegen kéz munkája. Igy is lehet az ember eredményes ufó kutató:) Erre mit mondjak..

"Persze a szkeptikusok azt mondják, hogy ha ezek földön kívüli lények üzenetei, akkor miért csak este képződnek a körök, és miért nem nappal, amikor látjuk őket, elvégre akkor tudnánk kommunikálni velük, és ha üzeneteket akarnak hagyni, miért nem valami nyilvános helyen teszik, mondjuk a Fehér Ház kertjében, jól láthatóan. Én erről azt gondolom, hogy azért nem előttünk készítik, mert az üzenetnek az a lényege, hogy tudassam a többiekkel a szándékomat, és ha földön kívüliek is lennének, akik üzengetnek nekünk, nyilvánvalóan nem értenek minket, és ezért alkalmaznak ilyen módszereket létük bizonyítására."

Én nem vagyok földönkivüli, de nem értem az összefüggésedet:)

"..még egyértelműen elfogadható választ senki sem tudott megalkotni a nagy kérdésre: mik is a gabonakörök? Vannak bizonyítékok arra, hogy ez nem szemfényvesztés. Ilyen például az, hogy a gabonaszárak nagy része nem letört, hanem csak elhajlott. Persze erre mostanában már vannak mindenféle eszközök, amikkel az akció sikeres lehet."

Azontúl hogy az ufókutatók általában nem mezőgazdasági szakértők, irod hogy vannak eszközök amikkel megoldható az elhajlás...

"De arra még mindig nem tudtak magyarázatot adni, hogy miért történnek furcsa dolgok a körökön belül, illetve környékén. Ilyen például a telített elemek azonnali lemerülése, vagy az iránytűk megbolondulása. Sőt, állítólag a körön belül nincs térerő a telefonon, de ha csak egy centivel is kijjebb rakjuk a készüléket, azonnal maximumon lesz."

Ezek ahogy mondod állitólagos dolgok, ha én azt mondom a gabonakörömről hogy lemerült az összes elemem azonnal, és ezt megirja a helyi újság, már könnyen tényként lehet kezelni. Hivatalos jegyzőkönyvek nem készülnek, független szakértők tömege nincs a helyszínen...

"És ami még furcsa, hogy eddig az alakzatok elkészítésénél senki nem hibázott, és mindig mindenkinek sikerült elkészítenie a mértani formákat teljesen pontosan és precízen. De vajon hol gyakoroltak erre az ügyes mutatványra?"

A körrel kezdik, aztán egyre bonyolultabbak jönnek.. Azt hiszem én is képes lennék rá.

"És hogy tudnak ilyen pontosan dolgozni egyszerű holdfénynél úgy, hogy nemigen látják társaikat?"

Megcsinálják szürkületben, vagy nappal, és azt mondják éjszaka keletkezett. Egyszerű. Vagy megcsinálják éjszaka holdfénynél. Nem kell látniuk egymást, megvan a tervük, a gabonát kell lapitani nem egymást nézni. Az emberi agy elég zseniális egy gabonakör elkészitéséhez, akár csukott szemmel. Vannak emberek akik csukott szemmel kirakják a rubik kockát, ufo segitsége nélkül.

És a végére nekem is lennének kérdéseim:

- Miért nincsenek a hatalmas őserdőkben, fenyőerdőkben, füves tisztásokon, bokros cserjés területeken, egyszóval emberek számára nehezen hozzáférhető, de ufok számára ugyanolyan könnyű területen hasonló körök, jelzések?

- Miért csak az utóbbi 35 évben kezdtek el üzengetni gabonakörökkel az ufók? És milyen üzenetértéke van többezer körnek? Összetettebb üzeneteket miért csak mostanában irnak?

Mindenesetre ha én ufó lennék, és üzenni szeretnék a földlakóknak, talán megvizsgálnám hogy mi az itteni kúltúra (papir, ceruza, tv, stb..)

Egy gabonakör a következő információkat tartalmazza: GPS koordináta, kör átmérője. Egy darab kavics a tó alján több infót hordoz mint egy gabonakör:)