szimizso1 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 6261

Szia Mátyás!

Természetesen mindenre van valami megoldás, csak kinek mire van lehetősége ez a nem mindegy! Én is gondoltam a hosszú pálcákat mibe is lehetne megforralni. Nos én egy alkalmas lehegesztett végű csőre gondoltam. A másik lehetőség, -ha másokon is szeretnél segíteni- érdemes befektetni egy ereszcsatornába, aminek a két vége szintén le van zárva, vagy ebbe kell belerakni az alufóliát, és a végét úgy összezárni, hogy ne folyjon ki a végeken az elektrolit. Ezzel még egy sima tűzhelyen is el lehet intézni a dolgot.

Én még mindíg az én ötletemet részesíteném előnyben, -nem azért, mert az én ötletem!- mert a fémtisztítók sajnos mechanikusan tisztítanak, ellentétben az én javaslatommal szemben. Itt az ezüst oxid vékony rétege vándorol át az alumínium fóliára, mert valamilyen furmányos módon elektrolízisbe lépnek egymással. Tök hűlye vagyok a kémiához, tehát részletekkel nem tudlak untatni:-) Egy a lényeg, hogy teljesen steril ezüst réteget nyersz utána, ami nagyon sokáig így is marad! Sajnos a fémtisztítóknak nem ilyen jók a hatásfokuk, mert nyomokban sajnos marad vegyszer a tisztított tárgyon. Azért bízom benne, hogy a Te megoldásod is hasonlóan jól fog működni.

Rendes Tőled, hogy a szervíz könyvet el tudod küldeni nekem. Nem tudom, hogy a imélcímemre fel tudod-e tölteni, de próba szerencse.

Ide tudsz nekem küldeni: szimizso@gmail.com

Előre is köszönöm! Esetleg, ha tudok én is segítek szivesen!

Üdv. Miki

Előzmény: LittleBig (6260)