proftudos Creative Commons License 2007.12.25 0 0 470
Kihasználva a topic-csendet, visszatérve egy korábbi témára, megjegyzem hogy a schengeni határ kérdés a levegőben engem is foglalkoztat, mint siklóernyőst (és ezzel biztos hogy nem vagyok egyedül, akár motor nélküli, akár segédmotoros az illető).

Ugye ernyős repülés esetében eddig sem volt kötelező leadni repülési tervet, illetve a leszállás helye szabadon megválasztható volt, bizonyos megkötések mellett természetesen. Eddig a légtérszabályokat betartva csak a határsávig lehetett repülni sajnos.

Örvendetes lenne az egész határsávot eltörölni úgy ahogy van, a határral együtt, most hogy már a földön is csak papiron van határ. Ha átmehetek gyalog, gördeszkával, rollerrel, kocsival, vonattal, hajóval, vagy búvárfelszerelésben a határon, mindenféle ellenőrzés nélkül, logikus lenne hogy ezt a levegőben is megtehetem:) (pláne egy olyan légijárművel aminek nincs bejelentési kötelezettsége hogy honnan repül és hová)

Az tényleg furán venné ki magát, hogy a határ előtt le kéne szállni, átgyalogolni, majd újra felszállni a másik oldalon - mert ugye ezt megtehetem most teljesen legálisan. Innentől kezdve felesleges lenne tiltani a határátlépést a levegőben siklóernyővel.

Tudom, ez nem kifejezetten siklórepülő topic, de egy légtérben repülünk, és minket is érintenek ezek a kérdések.
Előzmény: széles tamás (419)