Nekem pedig főleg a női kapitány miatt tetszett a Voyager (Na meg persze Chakotay sem elhanyagolható szempont!:-)) Kate Mulgrewet is szeretem.
Azt nem állítom, h annyira jó a történetvezetés, a végét kifejezetten nem szeretem, azt meg különösen utálom, h Chakotayt Sevennel hozták össze. De határozottan vannak jó történetek, és egy kicsit több odafigyeléssel, és egyformább karakterfejlődéssel sokkal jobb sorozat is lehetett volna.
A karaktereket is szeretem benne (még Neleexnek is vannak jó pillanatai)
Nekem ez az ellenszenv dolog a TNG-ben van meg, Rikertől egyszerűen rosszul vagyok, nálam ő nyom szinte mindent el (Habár azért az Entnél fényévekkel jobb a sorozat), de Goerdit és Wesleyt sem birom tulzottan.
Habár már arra is rájöttem, h angolul kevésbé idegesít Riker, mint magyarul.
DS9-et is nagyon szeretem, habár, ha Űrállomásos sztori, akkor Babylon 5 a favorit, Trekben meg egy kicsit jobban szeretem a Voyt. (De lehet csak azért érzem így, mert most épp, megint, Voy nézős "korszakomat" élem)
A TOS, hát be kell valljam, h ezt a sorozatot sem láttam teljes egészében, de pl Kirk kifejezetten vicces az állandóan elszakadó poloiban, és szegény vörös ruhásokról ne is beszéljünk.:-))
Az Ent az nagyon nem jön be, egy szerethető karaktert sem találtam benne, ez viszont számomra elengedhetetlen egy sorozat bézéséhez. Ráadásul a női karakterekről inkább ne is beszéljünk, mert egy szót sem érdemelnek:-((