Dehogy nincs konkurenciája. Egyedül az eBay miatt van ez az érzése sokaknak.
Csak a Moneybookers-t említem, de mások is vannak, és most már a direkt kártyaelfogadás sem gond. Magyar bankokkal nincs tapasztalatom, de rengeteg külföldi payment processor van, melyek nagyobb forgalomnál már olcsóbbak is a PayPal-nél.
Ha kereskedő vagy akkor a Moneybookers-nél is van merchant account, amivel kártyás fizetéseket _is_ tudsz fogadni. Bankszámláról és bankkártyáról is fel lehet tölteni, és mintha még olcsóbb is lenne a PayPal-nél (lényegi különbség, hogy itt a küldő fél fizeti a díjakat). IPN is van, hogy tudd integrálni a shopodba (még nem használom, de tervbe van véve). Külön regisztráció kell hozzá, így a normál accountodban ne is keresd.
"Egyébként okkal nem bízok bennük - olvass utána a neten - nincs túl jó hírük."A net olyan mint a statisztika: bármit be lehet bizonyítani vele, akár a bármi ellenkezőjét is. Igen, olvastam rosszat és jót is róluk, a paypalsucks is ismerős, de hasonlókat találhatsz majdnem minden nagyobb cégről. Szerintem nem rosszabb, mint a hasonló méretű cégek.
"Idén megszüntették a magyar paypal számlások részére kártyával történő fizetés lehetőségét."Erről sokat ne írj, mert nekem még működik, nehogy nálam is letiltsák :-)
A regisztráció nélküli fizetés pedig a magyar regisztrációmmal soha nem működött, egyszerűen hiányzik ez a checkbox a beállításokból.
"Meg az is lehet, hogy figyelik az IP-t, és magyar címről nem enged kártyás fizetést."Na ez is túlzás, egyedi esetben még el tudom képzelni, de én rendszeresen használom UPC-s IP címről, küldök is, kapok is pénzt (bankkártyásat is).
"Tudjuk, hogy Magyarország a kártyás csalók mekkája."Na meg Románia, de ennek ellenére ott is nyitottak.