bolic Creative Commons License 2007.12.19 0 0 572
Körülnéztem egy kicsit a PhotoHall-ban, érdekes fejleményem van hozzá. A LG 32LC2R képminősége olyan kifinomult, csak ezt találtam a legszebb kép között, érdekes hogy ez LCD. Tudom hogy sötét szobában nem lesz élethű. Olyan sok van belőle a Samsung LCD, hogy tűzetesen hasonlítottam össze, majdnem a legrosszabb kategóriába sorolnám be őket, megszokottnál több a képzaj. Panasonic PV70 képminősége majdnem a legjobb között, sajnos a LG xxLC2R jobb.

Ugye eredetileg tervezem a Panasonic 42PV700P vásárlásában, legalább 300e Ft-ot sporólnom kell néhány hónapig. :) Tényleg minél több a felbontás, annál több lesz a képzaj. :o Összehasonlítottam a DVD animációs film alól, azt mondanám hogy aki tudja eladni 5~10 év múlva ezt a TV-t, megéri cserélni Full HD-re, csak akkor érdemes, ha már átállították digitális sugárzásra és mindenhol vannak a bluray/hd dvd filmek és olcsó lejátszók, talán 5~10 év múlva más lesz. :)

Most kérdezem a plazmában rejló technológiáról, hogy mennyire veszélyes a plazma sugárzása az emberi szemre? Pl. fél méterre közelebb ülök a TV-tól, hogy moziként élvezzek. Ugye a CRT a legrosszabb. Évek óta használom a LCD TFT monitort, valóban minimális szemvérzéseim vannak, ha 1~2 óránál hosszabb nézem a 36cm CRT TV előtt, máris másnapra véresek a szemeim. Borzasztó, azért le akarom váltani 107cm-es plazma TV-re. :(

Tényleg jobban melegszik fel a plazma (eléggé forró) mint a LCD (kézmeleg). Másik fórumon írták hogy nem így van, mégis valaki hazudott.

Tényleg be kell járatni a Panasonic plazma TV-t 200 óráig csökkentett kontraszt~ és fény erőben?