Ne keseredj el, semmi okod rá. Nem gépet kell cserélned, hanem progit. Szerintem szerezd be a 9-est és azt rakd fel. Én az ebay-en vettem bagóért Németországból. Asszem 15ezer volt Pinnacle DC10-es kártyával és összes ficsörével együtt-jogtisztán, a gyári kódokkal és kulcsokkal. Mindent tud, amire szükséged lehet. Sőt! Annál is jóval többet.
A beolvasás szalagos gépnél valós idejű, hiszen valójában lejátssza a kamera a kazit és a spárgán az anyag besétál a gép vinyójára. Tehát a 60 perces kazi 1 óra alatt kész. Ellenben a vágás után, minél több feliratozás, képmanipulálás, hangeffekt, aláfestő zene kerül az anyagba, az a tömörítés folyamatát alaposan lelassítja. Ez van, időigényes, viszont az a jó benne, hogy dolgozik magától, nem kell felügyelni.
Tegnap fejeztem be egy 2,5 órás utifilmem vágás utáni renderelését. 6 és fél giga lett belőle, ám az utolsó 10 perces anyag igen megszívatott. Csak azért adom közre, hátha másnak is tanulságos lehet.
Elindítottam a 11 adag renderelését is, de 2,5 perc után megállt. És akárhányszor indítottam újra, kockára ott állt meg. Az avi anyagot hibátlanul vetítette. Nem tudtam rájönni mi lehet az oka. Aztán megnéztem a program súgójában a hibajelenségeket és azt írta, ismételjem meg a teljes jelenetsor digitális beolvasását, mert az eredeti avi fájl valamitől megsérülhetett. Megismételtem és lőn! Egyből megcsinálta a renderelést.
Még annyit, hogy ötletként mondom, a kamerát az anlaóg kimeneten, vagy a digitális csatlakozóján keresztül közvetlenül csatlakoztatni lehet videóprojektorhoz, plazma, vagy LCD tv-hez is és akkor a gyermekek rendezvényén le tudod játszani a felvett anyagot.