gligeti Creative Commons License 2007.12.19 0 0 2715

Kedves moogle. Zárjuk le az ötszöget annyival, hogy bár én valószínűleg a vizuális kép miatt tudtam volna a megoldást -- önkényuralmi jelkép -- (pláne a megadott lehetőségek között), magam mint matematikus, OKTV, Arany Dániel eredmények miatt felvételi nélkül bekerült, cum laude, fizika és informatikából is hasonló versenyeredményekkel rendelkező, vállalkozó/felsővezetői pályám előtt a legnagyobb presztizsű amerikai szoftvercégeknél dolgozó, egyébként sok más, ide nem tartozó dolog között pl. zenét és jazz-zenét tanult és előadott (na jó, ez csak Hacseknak mondom), üzletileg és magánéletileg sikeres ember nem gondolom azt, hogy 10 másodperc alatt nem tudni az ötszög átlóit, az valami rettenetes hiányosságokat jelezne egy ember szellemi képességeiben; és van annyi képzelőerőm, hogy biztosan van mások szakterületéről ezer, nekik triviális dolog, amit én nem tudnék 10 mp. alatt megmondani.

Nekem nincs szükségem arra, hogy ilyeneket gondoljak, anélkül is elégedett vagyok azzal, amit elértem, és amit tudok, és ne legyek frusztrált amiatt, amit nem értem el, és nem tudok.

Vannak elképzeléseim arról, hogy mit kellene az embereknek jobban tudni, de ezek között az ötszög átlóinak 10 mp alatt történő megmondása nincs ott.  A "2007 Magyarország" meg "Abszurdisztán" fordulatok mielőbbi elhagyása viszont például ott van az elhagyandó dolgok listáján. Ezek is csak arra jók, hogy magyarázzák, racionalizálják az egyéni sikertelenségeket.