Nézd, ha nem bízol bennük, ne használd a szolgáltatásaikat. Zavar, hogy sokat kérdeznek? Add meg a bankszámlaszámodat, utaljanak oda. Ennyire egyszerű.
Én sokkal rosszabbul érezném magam attól, ha csak úgy becsszóra bárkinek bármit elhinnének, hiszen a pénzemet kezelik, ezért elvárom, hogy maximálisan megvédjék azt. Azt sem szeretném, ha eltűnne belőle, és azt sem, ha az NBH, Europol vagy APEH kopogna az ajtómon, hogy miért forgatok milliókat a számlámon, miközben nekem fogalmam sincs róla, mert valaki más csinálja a nevemben.
A magyarországi adatvédelmi törvényt inkább ne emlegesd, mindent véd, csak az adataidat nem (pl. ha nem tiltottad le, akkor a te adataidat is bárki megveheti a MAGYAR Statisztikai Hivataltól TÖRVÉNYESEN!). A PayPal adatkezelési szabályzata szerintem szigorúbb a magyarnál.
A jogosulatlan adatkezelést többnyire minden országban tiltják, Luxemburgban is, ahol az európai PayPal be van jegyezve (ez már valóban bank, de az adatkezelésükhöz ennek semmi köze, azelőtt is ugyanilyen szigorúak voltak).
Egyébként a magyar törvények sem tiltják a személyes adatok bekérését, csak a kezelésüket szabályozza.
Biztos Magyarországon is másolták már le a személyidet, telefonszámládat, stb. Ha nem, akkor még keveset éltél :-)
"Azonkívül abban nem vagyok biztos, hogy ha egy cég egy adott országban valamilyen szolgáltatást nyújt, akkor nem kell betartania a helyi törvényket."A PayPal nem éppen Magyarországon szolgáltat, hanem az interneten, ami nem ugyanaz. És hiába rendelsz valamelyik amerikai cégtől, az ottani garancia csak kivételes esetekben érvényesíthető Magyarországon (még akkor sem, ha van külön magyar oldala a cégnek, vagy egy neves cég, amelyiknek van itteni márkaképviselete).
Nekem is van webshopom külföldön, és biztos vagyok benne (ügyvéd mondta :-), hogy az ottani törvények érvényesek rá, még akkor is, ha Magyarországról rendelsz (semmi törvénytelen, csak az itteni szabályozás nem kedvez az internetes kereskedelemnek).
De ennél mélyebben ne menjünk bele a témába, mert a jog nem az én területem :-)