"Na akkor nézd meg a kávézás szülőhazájában hány helyen használnak hőmérőt!
Én barista vagyok, és soha nem használtam hőmérőt. Aki kicsit ért hozzá, annak nem kell hőmérő."
A szülőhazában(Etiópia??) lehet, h egyáltalán nem használnak hőmérőt, ám azóta sokat fejlődött a "gyermek" és sztem érdemes kihasználni a modern technológia nyújtotta előnyőket.
Már nem dolgozom a szakmában, de amikor benne voltam akkor én is eltaláltam kézzel, +/- 3 fokra, a 69 Celsiust, de ez a pontosság nem elégíthet ki egy profit, és egyszerűen több kontrollod van a tejhabon ha pontosan annyi. Mindezt nem csak én állítom, tapasztalati úton, hanem személyesen is hallottam Paul Bassett-től.
http://www.paulbassett.com/download/PBLatteArt.pdf
Aki, egy kicsit ért hozzá az nem találgat, hanem pontos, minőségi munkát végez.