érdekes nézeteket vonultatsz fel
1. az, hogy az szdsz mit makog nem érdekel. (Egyébként tökéletes érv. Ha az szdsz mondja, az csak sz.r lehet. gratula :))))
2. szerintem bele van építve a változás. Nekem a lényeg ez. Ismét sikerült politikai érveket találni, amit sajnálok. Most is dolgozom. Filmet meg ritkán tudok nézni. De a szinposzis első mondatát idézném:
"A film olyan emberek történeteinek az elbeszélésével indul, akiktől megtagadták az egészségügyi ellátást, vagy mert nem volt egészségbiztosításuk, vagy mert az egészségbiztosító megtagadott tőlük bizonyos fajta kezelést, különböző okokra hivatkozva. (2006. február 3-án Moore blogjában hívott fel arra, hogy küldjék el neki a saját „egészségügyi horror történeteiket”.)"
Tehát már csak arról vitatkozunk, hogy lehet-e olyan megoldást találni, hogy elkerülhető legyen az ilyen helyzet. Azaz nem a több-biztosítóval van gondod.
3. Úgy gondolom, hogy egy ilyen biztosító, akkor nyer sokat (mert igazad van a nyereség a célja), ha sok ügyfele van. Sok biztosított és sok intézmény. Ha megmudrelnek a biztosítottak, akkor nem lesz ez olyan kóser dolog. A probléma inkább ott lesz, mi van, ha csődbe megy? Mi lesz akkor a biztosítottakkal? Szeritem ez egy komoly kérdés és tényleg nem tudom a válasz.
4. A WHO biztos tudja mit akar. Tényleg a legjobb a saját biztosító lenne. Csak hát a coclizmus is alapvetően egy szép álom, csak voltak vele apróbb bökkenők. Akinek semmiképpen ne hidd el egy szavát sem, azok a politikusok. Ja és az orvosi kamarának :))) A langyos víz haszonélvezői ők.
1.
"tudtad, hogy nem tudok több járulékot fizetni és ami most van az nem jó?"
ez idáig egyszerű szdsz propaganda
2.
"tudtad, hogy nem az érdekel, hogy valaki profitot visz ki, hanem az, hogy legalább
ilyen, de ha lehet jobb legyen az ellátás és nekem ne kerüljön többe?"
ez normális, emberi vélekedés - ebbe a gendolatba viszont bele van építve az az otromba propaganda, hogy jobb lehet az ellátás - az szdsz szavazóknak mára matematikai esély is elég - hogy elszámoljanak maguknak azzal, hogy támogatnak egy ekkora bűntényt
az ellátás nem lesz jobb - nem lehet jobb, mert az szdsz-rendszere nem erről szól - nézd meg a sicko c. filmet, hogy legalább fogalmad legyen arról, ami nálunk készül
3.
idézet:
"Az üzleti biztosító profitot akar magának, nem egészséget nekünk! "
lásd az 5-ös pont - a tb-mentők 10pontjában (nyitó hsz)
4.
a WHO vélekedése ugye megvolt?
kinek higgyek, Kókának meg Gyurcsánynak?
vagy a WHO-nak és a Védegyletnek, ja és az orvosi kamarának?
méretes dilemma!