kb. Creative Commons License 2007.12.15 0 0 613
Tíz nap múlva megyek a Fülöp-szigetekre, pontosabban Manilába érkezem és onnan is fogok egy héttel később visszajönni. Hirtelen ötlettől vezérelve lett ez a célpont, máshova készültem, de oda irreálisan drága a repjegy erre az időszakra, így lett Manila. Szóval tpk. semmit se tudok az országról utazási, látnivaló szempontból, eddig nem jártam ott, de még nem is terveztem. A neten már nézelődtem egy kicsit és holnapra lesz útikönyvem is, de egyrészt hátha gyorsabban kapok itt válaszokat, másrészt akár naprakészebbek és jobbak is lehetnek a fórumon kapott személyes válaszok.

Egy rövid hétbe persze szinte semmi se fér bele, első ötletem az, hogy Manilában bérelt kocsival elindulunk (3 fő) északra. Szeretnénk megnézni a Banaue-nél (vagy még inkább a környékén, mert azok állítólag még szebbek) található teraszos rizsföldeket. A kérdéseim:
1. Meg tudja mondani valaki, hogy az év ezen szakaszában fel vannak-e töltve vízzel a teraszok? Pontos választ erre még nem találtam, de az aratási, stb. időpontokból kiindulva határesetnek tűnik.
2. Mik azok, ami még belefér egy hétbe (Manilától Maniláig)? A http://rikaphil.com/banaue_module_en.html oldalon szereplő útvonalnál van esetleg jobb javaslat?
3. Egy ilyen egyhetes út esetében a bérelt autóval közlekedés ellen szól bármi a Fülöp-szigeteken? Több éve vezetek Ázsiában (nagyrészt Kínában), így nem újdonság az európaitól eltérő közlekedési kultúra.
Előre is köszönöm a válaszokat.