Először dróthálóval megcsináltam a vázat, ami nagyjából annyiból volt fontos hogy legyen egy alap tartása, és meglegyen az "út" ami a teraszhoz vezet. Ezután gipsszel elkezdtem csinálni, ami a végére kiderült hogy nem volt a legjobb ötlet, mert ez a kis terrárium is megevett legalább 10kg-ot (nem a gipsz ára miatt necces :)). Ez egy 100×50-es terráriumnál nyílván kivitelezhetetlen. Ellenben a gipsz nagyon jó anyagnak bizonyult:
- Könnyen formálható - amíg meg nem szárad
- Hamar szárad :)
- Relative nem drága (1700Ft/25kg)
- Nagyon könnyen festhető, tehát nem kell előre színezni (és könnyen találni hozzá természetbarát festéket)
- Lehet vele pacsálni
Így a következő kuckónál (ami nekem is 100×50×50-es lesz) már biztos hogy az alapja hungarocel (nikecel) lesz a súly miatt (nemozoli instrukciói alapján, hőlégfúvóval (de nagyon büdös ahogy olvad...). Abból megcsinálom az alapját (amit ebben a kicsiben a drótháló oldott meg), és erre fog menni a gipsz (megfelelő nedvesítés után persze, hogy ragadjon). De ezt előtte mindenképp ki kell próbálnom, nehogy elkezdjen ez is csak úgy leugrálni pár hét múlva a hungarocelről... Lehet hogy érdemes lesz egy drót-szövevényt rászerelni a nikecelre a tartás érdekében.
Amit még akarok, az valamiféle kábelcsatornás megoldás a háttér "mögött", amit később könnyen el tudok érni minimális bontással, de ezt még ki kell találnom. Már megvettem minden pofás dolgot, UVA-B lámpát, holdfénylámpát, úgyhogy már csak tengernyi idő kell hogy kész legyen - no meg hogy egyátalán meghozzák a kuckót :).
És pár kép "Drazséról" - a párom nevezte így, merthogy drazsészerűséget látott egy felnőtt gekkó bőrén :)