Vino kitálal?
Miközben Alexander Vinokurov egyéves eltiltása fellebbezés alatt áll, s tulajdonképpen még az is megtörténhetne, hogy lecsökkentik büntetését és indulhatna jövőre versenyeken, a kazah mégis bejelentette múlt héten a visszavonulását. Tegnap, a L'Equipe-nek adott interjújában Vino elmondta, hogy sportszállodát szeretne építeni Dél-Franciaországban és egy éttermet Nizzában. Vinokurov rámutatott, hogy a Bruyneel-féle Astana ProTourban maradásának egyik feltétele volt, hogy őt töröljék a rendszerből.
Vagyis az a Vinokurov, aki egy éve még kazah szponzorokat szerzett, hogy létrejöhessen az Astana a Liberty Seguros csapata nyomán, doppingügye után egyenesen persona non grata lett az európai kerékpársportban. Vino olyan dolgokat is nyilatkozott a L1Equipe-nek amiből arra következtethetünk, hogy sokat hallunk még felőle, másokról...
Nem gondoltam, hogy így ér véget a pályafutásom, de sikerült jó egzisztenciát felépítenem, és ideje, hogy mással foglalkozzak, azért is, mert nem kíváncsiak rám többet a kerékpársportban. Megtanultam, hogy Európában nincs barátság. A legfontosabb jó üzleteket kötni mások háta mögött. A Tour-botrányt követően nem vártam, hogy bárki is felhív majd a versenyzőtársak közül. Igazam volt, senki nem hívott. De a régi kollégáknak nem kéne túl sokat röhögni a bajomon, mert ez mindig visszaüthet. Ha majd megírom az emlékirataimat, néhányan nagyon meg fognak lepődni, hogy a kis Vinokurov már akkor sem volt olyan naiv, amikor először indult Európába. Sok mindent láttam, olyanokkal kapcsolatosan is, akik ma a hónál is fehérebbnek akarnak látszani.
Azt csak remélhetjük, hogy Vino nem a Tour idejére időzíti az emlékiratok kiadását, mert jó lenne végre arról hallani a hírekben, hogy mi történt a szakaszokon - a szerk.
velo. hu
Ha én eccer kinyitom a számat! ha én eccer elkezdek beszélni.
Mondjuk, ha megjelenne egy Saiz-Ullrich-Vinokurov közös memoár, lenne nagy hígfosás az UCI-nál zat hiszem.