"a Kadarka is kezd egyfajta unikummá válni."
Ifjúkorom egyik kedvence volt a kadarka. Asztali borként literes kivitelben árusították. Elmaradhatatlan kelléke volt a halászlének, szalonnasütésnek, de más tűzrőlpattanásnak is.
Akkoriban legfeljebb "máslással" szaporították eladandó borukat a gazdák és a pincészetek, de nem voltak hamisítványok. Íze inkább félszáraz, de selymesebb, lágyabb, mint némely (világ)híres vörösborunknak. Ma már tényleg különlegesség.
Bocs az off-ért. ON:
Az, hogy milyen ételhez mit igyunk, csak ajánlás - nem kötelező betartani. A lényeg, hogy kedvünkre való legyen. Pl. én vadhús mellé szívesen kortyolok száraz szamorodnit. Miért ne lehetne elképzelni egy könnyed vörösbort sülthal mellé?
Ha a panírozásról is szó esett: próbáljátok ki prézli helyett búzacsirába hempergetni a halszeleteket. Hallal ugyan még nem próbáltam, de a hal jellegzetes ízének jó kiegészítője lehet. (egy véletlen folytán "találtam ki": máj és gomba esetében különlegesen finom ízhatást ad.