Persze, persze.
Semmi bajom a személyeddel, csak példaként említettem meg, hogy Joano képtelenségeit leleplezzem cáfoljam. Mert, ha másokra érti, vonatkoztatja rágalmait, sértegetéseit, akkor ugyanazért rád is kellene, legalább is addig, amíg római katolikus voltál.
Ha zavar, akkor elnézésed kérem.
A te személyedet akkor is tisztelem/ném, ha akár római katolikus lennél, akár Jehova Tanúja vagy.
Nem ezzel van a baj.
Hanem ez a probléma: Egy hibás emberi alapelv, rágalmazás, hazug, hibás általánosítás. Mások alaptalan lejáratása, még olyanoké is, akiről nem tudja bizonyítani, hogy az általa mocskolt felekezet tagja-e. Belegázol mások becsületébe, és nem tudja, nem ismeri fel hogy ezzel vétkezik. Ilyen drasztikus sértegetéseket tőled soha nem hallottam.
Ebből is látszik, hogy nem a felekezet nevel igazán, hanem a család kora gyermekkortól fogva. Ez a perdöntő, ha valakinek csak ilyen jutott, akkor nem veszi észre magát, mert neki ez a megszokott, mindig ilyen milliőben mozgott. Másokra kiméri a súlyos ítélkezést, míg önmagán nem alkalmazza, sőt észre sem veszi. a sértegetés nem tűnik fel neki, mert egész gyermekkorában így bántak vele, ezt hiszi normális mintának. Nézzük egyszer miket is írt pl.
Joano írja: „ Ez önáltatás. Ha megkereszteltek, akkor annak az egyháznak a tagja vagy akik megkereszteltek. Ha pedig tag vagy, jogilag azzal értesz egyet amit az egyház képvisel. Az csak egy dolog, hogy mint magánember elítéled a katonáskodást, de tagként az egyház álláspontját képviseled. Még ha nem is jársz templomba...........
„……akkor egy millitarista egyház tagja vagy, tehát egyetértesz a gyilkolással , háborúval.............”
Tehát, te is, amíg római katolikus voltál, az ő mércéje, megfogalmazása, szabálya szerint gyilkos voltál, vagy egyetértettél a gyilkolással, háborúval.
Szerintem természetesen, NEM.
Szerinte meg igen, mert ha mindenki másra így érti, akkor neki ez egy általános szabály, tehát rád is vonatkozik.
Az pedig megint nem jellemző, hogy aki kilép a római katolikus vallásból, az csakis Jehova Tanúja lehet, és azért számít „megtisztultnak” Joano mércéje szerint, azaz akkor már nem gyilkos.
Ami pedig a legfelháborítóbb, olyan kilencszáz millió embert nevez gyilkosnak, azért mert római katolikus, bármilyen szinten is gyakorolja, vagy nem gyakorolja a vallását.