Talán éppen az a dolog lényege, hogy amelyik az ablakhoz közel van, az rövidebb közökkel szép kényelmesen hozza a leveleit, hiszen ott jól érzi magát, a másik meg igyekszik egyre közelebb kerülni a fényhez. Bár az enyém a fürdőszobában eléggé hátul van, kevés fényben, és elég nyugis. Talán azért, mert kb. 15 éve ugyanabban a cserépben, ugyanabban a földben lóg a falon egy zárt kaspóban és nincs túlzottan elkényeztetve, néhanapján kap egy kis tápszeres vizet. Nem nagyon igényes, néha jó ideig áll a vízben, néha meg szomjazik, de azért nagyon szép. Igaz, ott elég magas a páratartalom, talán ezt szereti, folyamatosan nő, de elég lassan.
Szerintem az átültetéssel csak még nagyobb lelkesedésre ösztönzöd. Hát ha nem szereted már, hogy ekkora, akkor egyszerűen egy általad kiválasztott helyen vissza kell vágni és annyi. Néhány hét múlva majd elkezd újra hajtani, nem túl szép, ahogyan megtörik a vonala, dehát.... Nagy gond a nagyokkal az is, hogy megáll rajtuk a por, nem lehet őket takarítani.
Én csak a kb. 30 cm-es hajtáscsúcsokat szoktam gyökereztetni, , vízben, magas üvegben, három levelet levágva az alján. Bokrot csinálni nem hiszem, hogy tudnál feltekerve, az alsók elsárgulnának és ne is hiszem, hogy szép lenne.