Tudnotok kell, hogy egy márkának szinte mindig több keveréke van, tehát ettől is lehet más ízű pl. egy Danesi, de leginkább azért nehéz finom kávét találni, mert a vendéglátók jelentős része nem ért az örlő beállításához, a gépek belső tisztántartásához, és a készítés folyamatához sem.
Az Illy-nek special egy keveréke van vendéglátó üzletek számára. (100% arabica)
Ha ránéztek egy friss espressora, és azt látjátok hogy nem fél deci csak 25ml, és szép egységes mogyoróbarna krém van a tetején, akkor az már nem lehet nagyon rossz.
Ha vékony világos krémet láttok, vagy csokibarnát, vagy lukas a közepe, akkor ne számítsatok sok jóra.
Ha ránéztek a kávégép gőzölőcsövére, és azt látjátok hogy rá van száradva a tej, akkor biztosak lehettek benne hogy nem szakember áll a gép mellett, persze ettől még lehet jó a kávé. Ha képzett barista van a pult mögött, akkor tisztaság van, és a cappuccino-ra a habot nem kanalazza, hanem egy csőrös fémedényből önti ki. Meg persze nem felejti el megtömöríteni az őrleményt egy kézi tömörítővel.