Végeztem egy újabb savmérést, mert egy mérés nem mérés és kék és kék szín között is van különbség, de jó indulattal is csak 8,5g/l a savtartalom.
Hideg, mennyire legyen hideg,szerinted,mert a pincében most 11°C van,de olvastam hogy kamrában is lehet ilyenkor tárolni -3°C- ig(mert hidegre borkő csapódik ki),de az a baj ezzel hogy akkor haza kell cipelni a bort.-(fogok csinálni egy próbát 10 l borral).
Zavarosodásra visszatérve -valószínüleg rosszul fogalmaztam,mert gondoltam hogy nem a savtartalom okozza.
Amúgy első fejtés előtt állok,de most nem tudom mit tegyek. Fejtés,savcsökkentés(hűtés, ha nem válik be akkor szénsavas meszet használjak?) majd derítés.
ja a szabadkénsav tartalma a bornak siralmas 5mg/l körül van, csak azt nem tudom most mikor növeljem, mert fejtés után szükség lenne rá, de azt olvastam hogy savcsökkentésnél meg jó ha alacsony a szabadkénsav tartalom.
Mit tegyek?