Üdv Mindenkinek!
Hosszas keresgélés, nézelődés után döntöttünk mi is ennél a projektnél. Fiatal pár vagyunk. Eléggé félelem érzettel vágtunk bele, mert nincs tapasztalatunk lakásvásárlás terén, csak amit másoktól és az ősöktől hallottunk.
Egyenlőre pozitív élményekről nemigazán tudok beszámolni.
Rögtön kezdem is az elején.
Megbeszélés, majd foglalózás után megkötöttük a szerződést júl. 31-én.
Megbeszéltük, hogy önerő, hitel és szocpol, mert majd össze szeretnénk házasodni vmikor a közeljövőben. Mondták semmi probléma.
Eltelt kb. 2 hét, ami alatt csak az irodát jártam a Hungáriára, mert sohsem volt jó semmi papír nekik. El sem tudták dönteni, hogy az igazolásokból az eredeti, vagy másolat kell nekik. (bankszámlakivonat, munkáltatói...stb.)
Ezek után, ami kb. 2 hét ismét rákérdeztem, hogy kell-e valami igazolás, papír a hitelhez. Azt mondták nem kell semmi, minden rendben megy, a hitelt is megkapjuk, nem kell kezes.
Basszus, addig-addig húzták az időt, nem szóltak, hogy házasodjunk össze, mert kell a házassági anyakönyvi kivonat a szocpolhoz, hogy (szerződésben 120 nap a papírok beszerésére) nov. elején felhívtak, kifutunk az időből. A beszélgetés közben az üzletkötőnkkel hallottam, hogy a háttérben vki azt mondja őt nem érdekli , ha Las-Vegasban is, de házasodjunk össze, hogy ne kelljen új szerződést írni.
Szóval gratulálok nekik a szép beszédhez, a felvilágosításhoz...
Mindent megpróbáltam, de nem sikerült.
Most ott tartunk, hogy szerződésbontás volt. Írtunk egy másik szerződést másik dátummal.
Azt hozzá kell tennem, hogy a Földhivatal díjat már kifizettem, vagyis dobtam az ablakon. (3x6=18e ft., lakás+tároló+garázs) Ezt újból ki kell fizetni.
Erre föl a jó ügyvéd úr azt mondta, hogy 25e+áfa-t is ki kell fizetnünk a szerződésmódosításért. Előtte fél perccel sem kérdeztünk rá az üzletkötőnktől, hogy jár most ez valami plusz költségekkel? Legyintett, azt mondta semmiség pár ezer forint. Kérdem én, nekik 25e+áfa és 16e az semmiség?????
A saját szememmel láttam, hogy a szerződésbontáson rajta van, hogy semmiféle követelés nincs egymás felé, elszámoltunk egymással vmi ilyesmi. A jövőhéten megyek be ezért a papírért is. Na már most, hogyha szerződést bontottunk és teljesen újat kötöttünk, akkor minek a módosítási díját kellene kifizetni??
Ebben kérném a segítségeteket!!!
Apropó, jövőhéten megyek a műszaki menedzserrel tárgyalni a válaszfalak és egyéb módosítások ügyében. Már előre félek. Amiket olvasgattam ezzel kapcsolatban is, nem tudom mil lesz így....
Várom javaslataitokat.