CBNora Creative Commons License 2007.12.05 0 0 3692
Nálunk a betonalap legtöbb helyen bemegy a talajfelszín alá, de pár hete már én se locsolok. Nyáron bőségesen kapott, most az a pár saláta csíranövény alig párologtat valamit. Az üvegházban a talaj két keskeny sáv kivételével agroszövettel van takarva, az nem engedi gyomosodni és kiszáradni se nagyon, és könnyű takarítani. Ott bent könnyen penészednek a növénymaradványok, a kertnek nagyjából ez az egyetlen olyan része, ahol igyekszem tényleg rendet tartani. Ásva tavalyelőtt volt, mikor épült az üvegház, kevertünk a talajba pár talicska trágyát. Most vívódom, kell-e már jövőre trágyázni, vagy még várhatok. Lehet, hogy a két keskeny sáv mellett fölhajtom a takarást, és helyileg kap valamennyit.
Én a kötött talajú részen hol ások, hol nem, attól függően, mi volt ott, mennyire tapostam össze, és apró magokat akarok vetni, vagy palánták kerülnek bele. De tavasszal szoktam megcsinálni, ha kell, sokszor csak ásóvillával lazítom és apró szemcsésre kapálom. A trágyát legtöbbször motoros kapával dolgozza be a férjem, ha nagyobb területről van szó.
És persze évelő növények körül nincs ásás sehol. Ott vagy szalma, vagy fűnyesedék, vagy a növény maga takarja a talajt, lazítanak a giliszták. Nem piszkálom a gyökereket.
Előzmény: il1321 (3691)