Tisztelt Varga Úr,
Köszönjük a válaszait. Engedje meg, hogy folytatva az Ön számozását, én is pontonként reagáljak válaszaira
1, Örülök, ha még egy valaki meg fogja nézni a kertet. Én ugyan nem tanultam kertépítést, tapasztalatból mondom. Ahonnan költöztem, bontani kellett a garázst, mert a rá ültetett fa gyökere szétnyomta. Ez persze nem 3 év alatt (garancia idő) fog kijönni, hanem kb 10 év alatt. Ugyan ez a helyzet a járda közepébe ültetett fával
2, Ez egyben azt is jelenti, hogy az Europea vállalja (átveszi) a felelősséget minden olyan általuk átvett munkáért, amire mi lakók azt mondjuk, hogy az hibás vagy nem jó?
3, Szerintem az átadás előtt lenne érdemes megejteni a lakógyűlést, pontosan azért mert a jelenlegi problémák miatt nehezen fog menni a műszaki átadás. Én lennék a legboldogabb, ha az átadás még idén megtörténne.
7, Annak nagyon Örülök, és szerintem nem vagyok egyedül, hogy a hibás teljesítés miatt alvállalkozó váltások voltak. A csúszásnak már nagyon nem, de már semmilyen kárpótlást nem kapunk érte, lévén, hogy túl vagyunk a kötbérfizetés maximlás időtartalmán, ergo semmit nem tehetünk, ne értsen félre, de semmilyen kényszerítő eszköz nincsen a kezünkben, hogy sürgessük a dolgot.
Nagyon egyet értek ”az optimistával”, abban, hogy miért is merülhetne fel bennünk ilyen kérdés. És igen, számos kérdést nem vetünk fel, csak állunk értetlenül, mert sokszor logikátlan dolgokat látunk, illetve hosszabban és drágábban megoldott dolgokat.
Kedves, hogy Önök is szenvednek, ha egy alvállalkozó nem teljesít, el tudja képzelni, hogy mi mennyire szenvedünk ezektől? A különbség az, hogy Önök tudnak mit tenni, nekünk viszont el kell viselni, max itt a fórumon tudjuk ki duzzogni magunkat.
Az utolsó mondata nagyon megfogott! Ha a mi elégedettségünk fontos Önöknek, és ez nem pénzkérdés, akkor miért nem lehet felvenni még 3 alvállalkozó céget, akik 3 nap alatt kifestik, és rendbe rakják a lépcsőházakat, megcsinálják a villanyóráknál lévő áll falat, rendbe rakják a tárolókat, kifestik a garázsokat (apropó a B lépcsőház garázsa mikor lesz átadva?), elindítják a lifteket, befejezik a kertet, javítják az átvett lakások hiányosságait… sorolhatnám a hátralévő dolgokat.
Nem válaszolt arra, hogy mikor lesz elkerítve az építkezés a lakóterülettől? Az egyetlen úttest már teljesen sáros, és mivel most mindenki a 2-es házban parkol, nyakig sarasok leszünk, mire átmegyünk. Lényegtelen, és tényleg ez legyen a legkisebb bajunk, de pl én hétfőn majdnem eltaknyoltam az úttesten lévő sáron, ami sietve munkába menet elég vicces lett volna
Nagyon örültünk, illetve köszönjük, hogy múlthéten ki lettek takarítva a lépcsőházak, de sajnos ma már megint nagyon koszosak. Követtem a sárnyomokat, mert nem hiszem, hogy mi lakók koszolnánk így össze a lépcsőházakat, és a B lépcsőház első emeleti tárolóiba vezettek, ahol, ha jól látom a munkások öltöző helysége van. Megkérdezhetem, hogy miért? Nem a munkásokkal van a bajom, hanem azzal az iszonyat kosszal amit csinálnak…
Köszönöm