Szevasz!
Élvezettel olvastam amit írtál:)))))
Néhány dologban kicsit félreértettél, de röviden, érthetően, csak a nagyok tudnak írni:))
"Az utóbbi évszázadok fejleményei elhomályosítják az nevek eredetét"
Erre gondoltam a -ki képzőnél, nem általánosan, hanem éppen ott. Mert az ukrajnai honlapokat átnézve, úgy észleltem, hogy ma vizsgálják a lengyeleket, az ukránokat, a zsidókat, a németeket, de mint ha magyarok nem is jártak volna arra. Elterjedtebb az eszperantó nyelv a vizsgálatban a magyarnál. Mi nem foglalkozunk eléggé az ottani múltunkkal és erre nem magyarázat, hogy kevesen maradtunk:(((
Sok Wiki le sincs fordítva magyarra, sok meg egészen mást ír ugyan arról a témáról. Hogy családnév kutatásból indultam ki, az a belépőm (1157)első mondatából kiderült. Folytatom is, de szeretek kicsit szélesebb körben tájékozódni, ettől érdekes a dolog. Én sem szoktam visszamenni, ha nem feltétlenül muszály, ezt nem kellett tudnod. Hogy mivel találkozok a kutakodásaim során, arra már figyelmeztettél - be is jöttek, általában:((((((
"a szláv eredet kétségbevonhatatlan igazsága a Földnek"
Már hogy ne érdekelne! Főleg ha kicsit kiléphetünk a medence szélére is:)))))
Én még bízok a felvetésem megalapozottságába, ha eddig a Tamana nem is tulajdonított olyan nagy jelentőséget a "Bil-" szótagnak. Érdemes elgondolkodni rajta, én nem bántam meg, sokat tanultam az eddigi kutatásaimból.
Pergintnek meg nem vagyok versenytársa:))))))
bilca