Liliomdomb Creative Commons License 2007.12.04 0 0 433

Tisztelt Liliomdombiak!

Sok hozzászólás érkezett, válaszolnék:

1. A kertet kertészmérnök tervező tervezte és szakképzett kertész felügyeli az építését. MIndazonáltal az észrevételek kapcsán behívok egy külsős kertész szakértőt, hogy szakértse meg az eddigi telepítéseket.

2. A közös helyiségek, illetve az egész épület műszaki átadását az üzemeltető, az Europea felügyeli majd.

3. A lakógyűlés jó ötlet, magam is szeretnék ilyet. Én ezt az 1. 2. épület műszaki átadása után szeretném tartani, amit mindenképpen ebben az évben várok a kollégáimtól.

4. Foolers-nek üzenem, hogy a 2. épület az elmúlt 1,5 hónapban sokat haladt, remélem egyetért. Én már látom a végét, remélem, hogy hasonlóan vélekedik, a finisben vagyunk.

5. Lehcsinek üzenem, hogy valóban tűzvédelmi előírás miatt kell változtatni. Ne gondolja, hogy ez nekünk bármilyen megtakarítást eredményez, összességében több tízmilliós többletkiadás az eredeti tervhez, amit módosítanunk kell. Nehezen értem én is, a terveket az engedélyezésnél elfogadta a tűzoltóság, sőt olyan megoldásokat is átépíttetnek most velünk, amit ők javasoltak az előzetes konzultációkon. De nincs mese, tűzoltó nélkül nincs használatba vételi engedély.

6. Gabek7- nek üzenem: teljesítettem én is. A késésért elnézést kérek.

7. A hibák kijavítása folyamatosan halad. Sajnos, több olyan vállalkozó van, akivek szerződést bontottunk a hibás, illetve késedelmes teljesítések miatt, az ő hibáikat másnak kell kijavítani. A megoldás egy-két esetet kivéve már megszületett, hamarosan ezekben is változást fognak érzékelni.

Szeretnék felvetni azért valamit: több hozzászólásból is úgy érzem, hogy szándékosságot, valamilyen üzleti érdeket gyanítanak, vagy rónak fel nekünk abban, hogy a munkák nem haladnak mindig a megfelelő ütemben. Vajon mi érdekünk fűződne nekünk ahhoz, hogy késleltessük a lakások átadását? El tudnak képzelni olyan üzleti érdeket, hogy nekünk megérné kisebb hibák kijavítását soha el nem végezni? Tényleg úgy gondolja valaki, hogy mi jellemhibából "hazudozunk"?

Csak akkor ígérünk, ha nekünk is van egy ígéretünk a vállalkozóktól. És szenvedünk, ha ezt nem tudjuk Önök felé teljesíteni.

Messze nem vagyunk tökéletesek, mi is hibázunk. De mind magam, mind kollégáim a legteljesebb mértékben elkötelezettek az iránt, hogy pontosan és jó minőségben teljesítsünk. Fontos nekünk az Önök elégedettsége.

És ez nem pénzkérdés.

Üdvözlettel

Varga Tamás