szalonspicc
2007.12.02
|
|
0 0
3416
|
Az első felindulás után ma megint felmentem és nyugodtabban (türelmesebben) néztem meg a bort és megmértem a szabadkénessav szintjét is a négy fajta boromnak az ősszel beszerzett bortesztel (ami maga egy feladat).
Most már sokkal jobban tetszett a rizling, de a kénszint tényleg alacsony volt (köszi jacsoj). 15 mg/l mértem most újrakéneztem, jövő hétvégén megnézem hova állt be (40mg/l kéne kb beállnia).
Azt hiszem viszont, hogy egy kissebb tétel vegyes bort elkapott, ha kis mértékben is az ecetesedés. A bor tiszta, gyümölcsös meg minden, de mind az illatban mind az ízében ott van egy oda nem illő zavaró vonal, ami nem tűnik el. Pedig mint a rizling úgy kezeltem, csak elöbb fejtettem mert hamarabb kiforrt. A boron fejtés elött volt egy halvány hártya. A hordó régóta nem használt kis 50 literes tölgyhordó (pincefelszámolásnál szereztem be, ki tudja mikor használták utoljára), amit előírás szerűen kezeltem, de lehet hogy ez az oka? |
Előzmény: Ferig (3415)
|
|