bilca Creative Commons License 2007.11.30 0 0 1212
„Talán több sikert jelenthet a szűkebb pátria környékén vizsgálódni”

H’szen ezt teszem! Mint írtam a Guanca Bilca csak egy epizód. De jól látod: „Ha - bármilyen forrásból - összejön az, hogy a Bilka és társai a mi régiónkban szintén visszavezethetőek valami szentség fogalma köré, az igencsak érdekes megvilágításba helyezné a dolgokat”. Eddig ott tartok, hogy nem kizárt. Mint írtam nem találtam a városok honlapjain magyarázatot a nevük eredetére. Sem fehéret, sem öklöt, sem hágót. Első lépésként kivittem a témát a fórumra, hátha csak rossz helyen keresgélek. (Vak tyúk is…..). Úgy látom, kezd beérni a termés:)))). Mint mondtam a nemleges válaszok is hasznosak. A párhuzam addig nem kizárt, amíg valaki ki nem zárja. Még várok egy kicsit Milyennincsre (itt is:)))

„ha valaki kitalál valamit, azt illik bizonyítani”

Itt még nem tartok. Még csak tájékozódok és örülök minden hírnek, mint amit Te is adtál a perui weblapról. Hátha jár valaki ezekben a városokban, vagy talál a weben (Bilce, Bilca, Билећа, Bilecik, Bilece) valami jó kis leírást a városnév – legtöbb terület is – leírására. (De jöhet a Vilcabamba is!:))))))))))

Megköszönök minden információt!

bilca

Előzmény: Carolus58 (1211)