Zsolti, ezt a pesties rövidítést meg szlenget sosem tudtam követni. :) Én már csak ilyen vagyok. :)
Visszatérve, tehát nekem pont az a bajom hogy ha az eredetin vmit megcsináltak, azt miért nem lehet funkcionálisan pont úgy megoldani egy klónon? Nekem a csupasz orgonahang nem tetszik, s gondolom Donald úr se hiába ügyködött a lackójával. Azt veszem ki a szavaidból hogy a no brake klónok csak úgy tudják a rotor stoppot és ezek szerint ez a Boss pedál is, hogy leveszed a slow speedet 0-ra?
Amúgy a falacis dolognál miért is nem számottevő a stop effekt?
(amennyire én tudom, egy felvételen mindig túldimenzionálják a hangszereket a hatáskeltés miatt, a zongora sem úgy szól a valóságban hogy a mély regisztereket csak a bal fülünkkel halljuk, tehát a valósághoz képest túl szét van panorámázva...)
Ha a hammond agynál az Emu B3-mamra gondolsz, mindenképp szeretném kipróbálni egy rendes lacival is, mondjuk nálad, de egy ilyen rt-20ra is kíváncsi lennék vele, vagy arra az analóg Voce leslie dobozra, bár az sem tudja a stop üzemet. Tényleg kíváncsi volnék mit tud a te saját mintáid mellett, mert ugye ebben is vannak vonalból vett hangok ma meg az eredeti B3 mellett. Az egykori klón teszt mikéntjei még nálad, már erősen feledés homályába veszett nekem és gondolom azóta neked sem rosszabul hasítanak a tone wheelek. :)
Az Emu nem rossz, sosem volt az, csak sajnos már nem viszi tovább a sampler vonalat vasak terén. A mai dolgok meg már túlnövik az egykor nagynak számító 128mb-ot. Hallgattam délelőtt a roli SRX kártya demoit, hát azt kell mondjam még Emuból sem hallottam ilyen vastag dobokat, fúvósokat, zongorákat, rhodesokat mint ezeken a dedikált kártyákon! Tessék meghallgatni! Persze drágák, mert 85e darabja és még hozzá plusz az anyahangszer, ami fogadja, de itt hallatszik hogy a sound min. 92%a a jó mintákon áll! És ez készen van, nem kell multisamplingelni és nem utolsó sorban minta betöltésre várakozni! Jól tudom az Emulatorok nagyon erősek samplingben, dinamikában de normális mintát találni bele, azt megfizetni - mert ugye az "ingyen" témáknál is mindig a legjobbak nincsenek meg sehol, senkinek - macerás és akkor majdnem ott van az ember mint a kész SRX-eknél, vagy mondjuk egy használt Motif szintinél, ami most már néhol 200-ból megvan. És ekkor van egy tuti billentyűd, modern és jó minőségű hangokkal, sampler van ebben is a saját gyártású hammondoknak, memória kártya!!! stb. szóval ilyenek miatt nem kajtatok én többek között ritka, ám de lestrapált, elavult samplerekért, aminek főleg a javítási oldala megoldatlan. A HS ugyanis kifejtette hogy nem foglalkoznak támogatatlan termékvonal javításával, de ha tennék is inkább másikat vesz az ember olyan szervizdíjat generálnak!
A kis Emu Xboard 61et viszont díjazom, mivel új és meg olcsó is, egyedül a billentése kemény egy Hammondhoz képest és kicsit ciki hogy 2007-ben még sorjás billentyűket produkál a gyár, Fatar mechanika vagy kínai gyártók ide-vagy oda.