Venesz Creative Commons License 2007.11.30 0 0 115
A múltkor egy futóverseny miatt araszoltunk a Petőfi hídon, mert az egyik sáv a futóké volt, mert feltereltek minden autót a hídra, aki nem arra akart menni, azt is, miközben a futók részére biztosított sávon két komoly sportember sétált, mert ők már futni nem bírtak, és szívták be a finom benzingőzt. Persze a két komoly sportember miatt a híd másik végénél sem lehetett visszajönni Budára, mert a híd alatt is lezárás volt, így pl. én teljesen feleslegesen és szándékom ellenére Pestre kerültem és ott is maradtam még egy pár órát. Persze, ez az én bajom, miért is akarok vasárnap autózni a városban. De a valóságban futók már nem is voltak, hiszen a futók futnak és nem sportmezben sétálnak. Azért ha 10 km távot kb félóra alatt lefut egy profi, miért zárják le a várost több órára azok miatt akik csak sétálva teljesítik a versenyt? Akkor induljon el valaki egy versenyen, ha valami szintidőt is tud produkálni. Mert hogy valaki sétáljon, de ő a sportoló, a többi ember meg szívjon miatta órákig, mert tulajdonképpen minden ilyen utcai futóverseny erről szól, na hát ennek semmi értelme, egyébként a "sportolók" szempontjából sem. Mert egy dolog a duma, jelen esetben az egészséges életmód, meg a sport, meg hűha, de más a valóság. Itt inkább arról van szó, hogy a demokráciára való hivatkozással, mindenféle jól hangzó ürüggyel lehet bosszantani a többséget. Majd egyszer talán kinövi ez az ország is a gyerekbetegségeket.
Előzmény: baal (109)