Tisztelt Varga Úr,
Előző válaszában nem tért ki arra, hogy ki, és hogyan fogja átvenni Önöktől a közös helységeket, illetve a kertet (vagy csak az én figyelmemet kerülte el).
Azért kérdezem ezt, mert mint ha ezekre a részekre nem fordítanának kellő figyelmet, sokkal hanyagabbul megy a munka, és a minőséggel sem vagyon elégedet.
Nagyon sok kis apró dolog van, ami nincs befejezve, számomra érthetetlen miért. Nem sorolnám fel ezeket, Ön szakmai szemmel nyílván jobban látja ezeket, de sok van belőle, és így utólag befejezni a sok 80-90% os készültségű részeket sokkal nehezebb, idő és emberigényesebb lesz. Picit úgy látszik, így hogy minden nap látjuk a munkát, hogy ha valami nem készül el a nap végére, másnap elfelejtik befejezni, és belekezdenek valami újba, meg olyannak tűnik a hozzáállás, hogy „ááá az már majdnem kész, jöhet a következő”
Picit úgy érzem (és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül), hogy miután átvettük, kifizettük a lakásokat, kevésbé vagyunk fontosak. A pótlások nem mennek, ahogy Gabek7 is írta, folyamatosan ugyanazt a válaszokat kapjuk, hogy itt van a szakember mindjárt jön, meg hogy ezen a héten jön az ajtós, meg holnap jön a konyhás, és sorolhatnám. Az átvételkor írt listánkból semmit nem csináltak meg pedig ezek 1 perces apróságok.
A közös részekről nem is beszélve.
Nincs elválasztva még mindig az építkezéstől az 1-es 2-es épület, mikor várható?
Ha adhatok tanácsot, a kertész alvállalkozótól így ne vegyék át a munkát, mert a kertet így mi lakók nem fogjuk átvenni Önöktől. Gondolom majd lesz módunk beleszólni az átadásba… (van telekhányad mindenki tulajdonába így ez nem is kérdés)
Elég sok minden elhangzott már itt a kerttel kapcsolatban, párat én is leírnék:
- gyakorlatilag csákánnyal vájják ki a kis cserjéknek a földet, egészen biztos, hogy nem fognak megmaradni
- A garázs tetejére fákat ültetnek a kb 20-30 cm vastag földbe, ez se a fának se a garázs tetejének nem lesz jó, tudta egyáltalán a kertész, hogy ott csak 20-30 cm vastag a föld?
- A járda közepébe azért nem kéne fát ültetni, mert a gyökerei kb5 év múlva teljesen szét fogják szedni a járdát.
- Nincs túl sok vízszintes rész, de ahol van ott miért kell teleültetni bokrokkal? Miért nem lehet legalább ott fű?
Szeretném kérni Öntől, hogy vagy mielőbb keressen meg a társasház vezetésével megbízott cég, alakuljon meg a társasház, hogy közösen tudjuk az érdekeinket képviselni Önök felé, vagy legyen olyan kedves és hívjon össze a már bentlakókkal egy megbeszélést, mert ez így tarthatatlan (hogy a fórumon üzengetünk, hogy nincs komoly változás, hogy minden csigalassúsággal, nyögvenyelősen megy, hogy nincs semmi a kezünkben ami alapján kicsit erősebben felléphetnénk), és gondolom ez Önöknek sem jó.
A fentieken kívül pl meg tudnánk beszélni a bejutást (elég fura, hogy a saját házamba csak úgy tudok bejutni, ha egy őr kulccsal kinyitja az ajtót, és nekem nincs kulcsom), vagy hogy miért kell kinyitnom a csomagtartót minden kilépésnél? Amivel egyébként teljesen egyetértek, mert a mi érdekeinket szolgálja, de azért megbeszélhették volna velünk előtte (egyébként nem vagyok köteles csak rendőrnek kinyitni). Volt rá példa, hogy az őr nem akart beengedni a saját házamba, mert nem volt nálam a belépőkártya (pont azért mentem vissza, eléggé siettem, és tök jól jött, hogy le kellett állnom vele vitázni).
Fentiekkel nem az Őrök ellen beszélek, mert ők nagyon készségesek, és rendesek, inkább annak szól aki elrendelte ezeket.
Köszönöm!