Laci63 Creative Commons License 2007.11.30 0 0 334
Üdvözlet mindenkinek!

Jó másfél hónapja találtam erre a fórumra, de azt hittem kihalt... pedig jól jött volna másokkal egyeztetni, megbeszélni dolgokat, hogy ne szaladjon bele az ember olyan dolgokba, amik megkeserítik a szája ízét... :-(
Mert nekem most kicsit keserű... nem mérgező, nem halok bele...de mégiscsak keserű...:-(

Nem tudom ez az egész műszaki egyeztetés másoknál, nálatok hogyan ment... de az én esetemben...mondjuk úgy...nem tett felhőtlenül boldoggá... most épp átverve érzem magam...:-(
Talán naív voltam, és úgy gondoltam (és ezt is mondták szerződéskötéskor), hogy amint a munkákban odaérnek akkor lesz műszaki egyeztetés... hát vártam, hogy jelezzék, mikor lesz az akkor...
A belső falazatok dolgában szinte azonnal megkerestek, de azon nem kívántam változtatni, hiszen a kapott alaprajz megfelelő volt... ki gondolta, hogy -mint most kiderült- azóta már kétszer áttervezték... no meg hát az ugye nem kiviteli terv, minden részlet nem lehet rajta... :-(
Aztán a hidegburkolók kerestek, akikkel meg is beszéltünk mindent, csak annyit kérdeztek, hogy milyen lesz a kád, előlapos, vagy körbecsempézett...
Eddig abban a hiszemben voltam, hogy a múszaki menedzser, akivel a falak ügyében beszéltem koordinálja majd a dolgokat... ő azonban felvilágosított, hogy nem, nekem kell direktben az alvállakozókkal külön-külön egyeztetnem...át is küldte a listát...
Ez nekem már eleve furcsa volt, hogy én keresgessem, hívogassam az alvállakozókat, hiszen nem velük vagyok szerződésben... de ha így, akkor legyen így...

A gépészekkel (akikre a kád tartozik) érdemben egy hét után sikerült beszélnem, de megnyugtattak hogy pár nap múlva úgyis keresnek a teljes egyeztetésre...
Ismét eltelt egy...(két)...hét... az egyeztetés napja...
Na ekkor lepődtem meg...

- A fürdőszoba belső elrendezése kicsit eltért a nekem adott alaprajzi "skicctől" és pl a csatornakifolyók elhelyezkedése miatt már nem sok változtatási lehetőség volt (legalábbis kompromisszumok nélkül)
- A villanyszerelés a kábelek behúzásától eltekintve majdnem kész volt már...
- Az általam ismert "tervrajzon" négy egyforma garázs van, de kettő mégis kapott egy jó negyvencentis rövidítést plusz egy falon kívül (garázson belül) két szennyvízcsövet, amit majd beburkolnak, de akkor is ez további kb húsz centi rövidítést jelent, plusz nehezen bepolcozható.... nem azért a mínusz 1nm-ért, de ha az eredeti rajzon ez rajta lett volna, nem ezt választom, hanem a másikat, amiben ilyen nincs...
- Az egyik félszoba a tevek szerinti ablakát kicserélték ajtóra... a belső ajtót pedig betették középre, miáltal a szoba helykihasználhatósága erősen csökkent, noha eleve egy félszoba...
- Ami pedig végleg "betette a kaput", az előszobában, a bejárati ajtónál, pont ahová belép az ember, a falon egy függgőleges szennyvízcső (persze majd beburkolják).... na ez se volt a rajzon, és nem is tudom, hogy tervezhették ezt így... :-(

Ezekkel így szembesülve, khmmm... meglehetősen bosszús lettem, és a műszaki menedzsert kerestem, mint az általam ismert egyetlen kontaktszemélyt... egy héten keresztül csak az üzenetrögzítőjét tudtam elérni... :-(
A "központban" is csak annyit mondtak...hogy csak vele tudok beszélni, nincs más...
Persze aztán elértem, kimentünk, megnéztük, megbeszéltük.... nagyon megértő volt, de változtatni már nem lehet... homlokzati képet semmiképp, belső ajtót technikailag nem, mert ott fut szinte az összes elektromos csatorna, a szennyvízcsöveket meg pláne... :-(

Szóval most "így jártam".... :-(
Írtátok, hogy már a hitelpapírokat is beadtátok... no már gyanakszom, mert erre is azt mondták, hogy ráér majd januárban, hiszen a hitel úgyis csak márciusban esedékes... de már én gyanakszom... ha az is úgy ér rá, mint a müszaki egyeztetés.... :-(

Bocsánat, kicsit hosszú voltam, de kikívánkozott...