Árpi
2007.11.29
|
|
0 0
4082
|
"A volt miniszter szerint nem csak elkésett, de elhibázott volt a Bokros-csomag is: a második kiigazításnak szerinte már az alapja sem volt igaz, mert bár tény, hogy az előző évi 7 százalékos reálbér-növekedésnek nem volt meg a fedezete, de az nem igaz, hogy ennek következtében növekedett volna a fogyasztás és felborult volna a külkereskedelmi mérleg. Éppen ellenkezőleg: a jólét növekedése ellenére ha minimális mértékben is, de csökkent a fogyasztás."Matolcsy nekiment BokrosnakÉn értem, hogy a politikai céljai érdekében egy szakember is mond néha baromságokat, de ez azért erősen túlmegy a jóízlés határain. Magyarázza már el nekem valaki, hogy miben nyilvánul meg a gazdasági jólét (mert ugye itt szigorúan a gazdaságról volt szó), ha nem fogyasztásban? Ez olyan hülyeség, mintha azt mondanám, hogy "kajád ugyan nincs, de én eldöntöttem, hogy jól élsz". No meg az emberek ugye olyan hiperintelligensek, hogy ha tudják, hogy az ország rosszabbul jár, akkor inkább nem költik el a pénzüket, hanem fűtenek vele... Ceterum censeo a vízművek vezetését rúgják ki! |
|