szaki_pali
2007.11.29
|
|
0 0
3410
|
igen úgy gondolom, hogy minél nagyobb termés van egy tőkén annál nagyobb lesz a szedési teljesítmény is. itt most csupán a szedésre lennék kiváncsi. az hogy csinál mást is a szedő azt nem számolnám bele. arra lennék szakmai szempontból kiváncsi hogy ha valaki csak szedéssel foglalkozik akkor mennyi az annyi! én két szakmai kiadványban láttam az idézett normákat. az egyiket nem árulom el mert az titkos. a másik viszont sztem a mindenki által ismert Prohászka könyv. Annak nézd meg a hátsó oldalait ahol a táblázatok vannak. Eddig nem kellett csalódnom a táblázat adataiban. A munkaszükségletet, a huzalszámítást stb tekintve. jónak mondhatók az adatok. nem érteném miért pont a szüreti adatok lennének falsok. de ettől még lehet. azért dobtam fel a témát hogy igazoljuk, vagy cáfoljuk a könyv állításait. személyes tapasztalatom is úgymond téged igazol, de az nem mérvadó mert ott fékezni kell a csapatot az emlegetett okok miatt. ahogyan tegnap írtam itt a harmadik könyv mely borász bibliának is elmegy, szerzők, könyv tegnap részletezve. szóval ezen harnadik könyvben is az áll, hogy egy gyenge (nevezzük kellően válogatott) termésmennyiség esetében is szedhető 3-5 q egy nap alatt. rendben! de mi van pl 3-6 kg termésnél? visszafelé számolva mekkora termésnek kell lenni ahhoz hogy a szedési teljesítmény 3 q legyen óránként? tehát még véletlenül se vedd kötekedésnek vagy hülyítésnak vagy bárminek a kiváncsiságomat, hanem puszta érdeklődésnek! |
Előzmény: Törölt nick (3407)
|
|