Én csak visszafelé tudok számolni.
Idén lett rizlingből kb. 500 liter, meg két préspogácsa (egyenként kb. 50 kg) tehát szüreteltünk mondjuk 600 kilót.
Erre voltunk:
4 munkatársam
anyu
anyósom+apósom
fiam (aki csak kajlálkodott, de ez így van rendben)
én puttonyoztam és bogyóztam
tehát 8 szüretelő, amatőrök.
(11 óra körül megjöttek anyu barátai - további 3 fő - de ők éppen csak bepiszkolták a kezüket.)
Idén nem nagyon válogattunk, mert alig voltak rothadó szemek, a legtöbb beszáradt (azt én beleszedetem).
A technológia: vödrözés, ha megtelt a vödör, puttonyban leviszem a szőlőt a pincébe (tehát az abszolút hagyományos).
Kilenc körül kezdtünk, dél körül kész voltunk. (Közben tízórai is volt, ha jól emlékszem).
8*3=24 órát töltöttünk a szőlőben, ezalatt kb. 600 kiló szőlő = 25 kg/óra.
Szerintem ezzel minden norma alatt vagyunk :D Mégis úgy érzem, jó boltot csináltam.