Picurka31 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 403
Sziasztok!

Lakásszerzési illeték: 4 milka után 2%, a feletti részre 6%, garázsra, tárolóra 10%. Lehet halasztást kérni, ha van eladandó lakásod, és persze részletfizetést is. Ezeket általában megadják. Kérelmet kell írni, formanyomtatványt beadni, munkáltatói igazolást mellékelni.

Módosítások: az első körben 5 témában megy:
- falak, ajtók mozgatása, áthelyezése
- erősáram: konnektorok, kapcsolók, lámpahelyek
- gyengeáram: tv, telefon
- víz: kiállások helye
- fűtés: radiátorok helye

Minden témában a módosítási díj 10e/db, tehát 50e Ft + áfa összesen. Tehát ez a minimum, ha mindenhol van módosítás.

Szerintem alapban kevés dugalj van betervezve, mi elég sokat kértünk pluszba, áthelyeztünk lámpahelyeket, + lámpahelyeket kértünk, + tv csatlakozókat kértünk, riasztó védőcsövezést, stb.

Így első körben a sok módosítás miatt 200e felett lett a végösszeg.
Ebben a körben még szó sincs csempékről, parkettáról, szaniterekről, az majd később jön, gondolom ha már állnak a belső falak, és a fenti munkákat befejezték.

Én is szoktam olvasgatni a többi lakópark fórumjait, hátha megtudok valami okosságot, amire figyelni kell, és elég siralmas a helyzet szerintem is.
Az én szakmámban is ha már csak 1 napot is csúszok a határidővel, komoly következményei vannak.
Persze itt van a kötbér, de az már lassan lejár, mármint a max összeg, utána mi a helyzet? Hiszen akár még hónapokig csúszhat az átadás.

Előzmény: gpz (396)