Redick Creative Commons License 2007.11.28 0 0 5043
Emlék és valóság

Székesfehérvár - Az internetet böngészve érdekes a szurkolók véleménye Chad McClendon visszatérését illetően, de a többség pozitívan vélekedik a bajnok jövetele miatt.

Adósak maradtunk még Chad McClendon finnországi statisztikai adataival. Chad átlagosan 24,29 percet töltött a parketten, a duplákat 50,8, a triplákat 44,4, a büntetőket 100 százalékos pontossággal dobta, leszedett átlagosan 6,1 pattanót, és 8,9 volt a pontátlaga. A tízből volt két kiemelkedő teljesítménye, a Kouvot csapata ellen 25/6 pontot szórt, letépett 8 pattanót, összegyűjtött 26 IBM-pontot. A Karhu ellen 21 pont volt a termése, 10 pattanója dupla, duplát ért, és ez 27 IBM-ponttal járt. A szurkolók (no és az albacompos vezetők) árgus szemekkel figyelték az erőcsatár mozgását az első edzésén, és megállapíthatták: az erőnléte megfelelő, pontosan dob, és jól lát a pályán.

- Ismerem Chadet még a korábbi időkről, okos, jó játékosnak tartottam, és úgy láttam az első közös edzésen, hogy megvannak a régi erényei - mondta a játékosról Goran Miljkovics szakvezető.

Chad valóban mit sem változott a korábbi önmagához képest. A kérdés: miért nincs Finnországban, ahol a KTP nevű csapatnak volt a tagja?

- Mivel a finn klubnál korábban mondták, hogy nem gördítenek akadályt a távozni kívánó elé, éltem ezzel a lehetőséggel, és úgy döntöttem, vállalom a kihívást, és visszajövök Magyarországra, az Albacomphoz - jelentette ki ittléte okáról.

- Miért kapott ilyen kevés lehetőséget ott?

- Az edző döntése volt, hogy csak ennyi időt szán nekem. Szerettem volna többet játszani, mert amikor több lehetőséget kaptam, akkor jobban produkáltam. Sajnos fokozatosan csökkentek a játékban eltöltött perceim. Pedig nem felejtettem el pontokat dobni, lepattanókat szedni.

- Kiket ismer, kikre emlékszik a régi társak közül?

- Bencze Zolival itt, Soós Gabival Kecskeméten voltunk csapattársak, de Simonnal is sok csatát vívtunk ellenfélként. Jó emlékeim vannak a reményeim szerint leendő társakról, hiszen a próbaidő leteltével szeretnék maradni, és újra az Albacompban játszani. Persze még nem tudom mennyire erős a mostani társaság, hiszen nem láttam meccselni az együttest, a hétvégén sorra kerülő Nyíregyháza elleni csata után biztos többet fogok majd tudni. Goran Miljkovics edzővel is most találkoztam, korábban azt hallottam, és tudom is róla, hogy jó szakember.

- Hazajött Székesfehérvárra?

- Jó újra itt lenni, és nem csupán ellenfélként visszatérni a régi csarnokba, a korábbi nagy siker színhelyére. Iskolás koromban voltam már bajnok, de felnőttként Fehérváron szereztem aranyérmet. Jó lenne újra itt gazdagítani az aranyak számát...

Sis