Sziasztok!
Mi több hetes gondolkodás után a napokban foglaltunk le egy lakást a D-ben (amiből aztán lehet hogy mégis E lesz), remélhetőleg minden rendben megy és lakóparktársak leszünk.
Végignyálaztam a fórumot, a legjobban a földcsuszamlós urban legend tetszett, már épp kezdett szorulni a gyomrom amikor Varga úr rendbe rakta a sztorit. :-) Szóval egy-két kérdés azért lenne, főleg a már beköltözöttektől.
1) KÜLSŐ ZAJOK
Azt észre lehetett venni Leonóráék irodájában is, hogy zárt ablaknál szinte teljesen csönd van a kinti kopácsolások ellenére is, DE mi főként azért akarunk most inkább a D-be menni az E helyett, mert azt feltételezzük, hogy az E zajosabb lesz a felkanyarodó buszok miatt. Van ennek értelme szerintetek? Mi a tapasztalat? A főút, vonat, busz mennyire hallatszik be nappal / éjszaka ? Mennyire zavaró nyitott / zárt ablakoknál?
2) BELSŐ ZAJOK
Tudom, hogy ez szomszédfüggő, de talán a kicsit sűrűbben lakott A épületben már van tapasztalat: mennyire hatékonyak a "hangszigetelt téglák"? Mennyire hallani az általános (járás, tologatás, stb.) dolgokat és az extrémeket (filmnézés 5.1-en hangosan, stb.).
3) KONYHA
Említettétek, hogy a konyha "alapból" elég szegényes, mind bútorban, mind gépekben. Mennyire? Itt mit módosítottatok főként ami feláras volt?
4) INGATLANSZERZÉSI ADÓ
Ez az ingatlanszerzési adó pontosan hogy néz ki? A teljes vételár 10%-áról egyszercsak jön egy csekk? Ez mindenkire vonatkozik, vagy van ennek valami megtámogatott formája (elsőlakás, stb.)? Ezt most itt a fórumon olvastam először, sem a megbeszélésen, sem a pénzügyi egyeztetésen nem mondta senki. Van még ehhez hasonló izgalmas kiadás?
5) SZEMÉT
A szemetes kérdésre ha jól láttam nem jött válasz - hol vannak a szeméttárolók? Zavarják bárhol a belső udvar képét?
Köszönöm a válaszokat!
Pár aktuális kép a helyszínről:
http://picasaweb.google.com/peter.agardi/20071118Liliomdomb