Kedves Bilca,
A helyzet az, hogy viszont e kérdésben nem jó helyen kopogtatsz nálam: Én a Tamanát, ill. annak szemlátomást erőltetett és jobban-rosszabban megfogalmazott "nemzeti vágyálmokra" épített formáját 100%-ban elvetem. Nem is akarom újrakezdeni a vitát, mert súlyos személyeskedésekbe mentek át. Sajnos vannak (itt is) olyanok, akik saját személyüket, hiúságukat érzik megsértve, ha valaki egy nagyon rosszul összeeszkábált teóriát kritizál.
Ha visszaolvasol rendkívül sok hozzászólásban láthatod az én, ill. mások ellenző, vagy esetleg pártoló véleményeit. Kár újrakezdeni, mert nem hiszem, hogy bárki új dolgokkal szolgálna.
Az általad felvetett BLC párhuzam márcsak azért is síkamlos talaj, mert neked azt kellene bizonyítanod - szavahihető módon - hogy sok tízezer évvel ezelőtt, a rasszok kialakulása idején "magyarul - vagy ahogy a topikcím is sugglaja, alias kárpát-medencei nyelven" beszéltek a világ összes olyan területén, ahol BLC helynév formái megjelennek.
Ez nem kis zsákutca, ez egy böszme nagy zsákutca. El kellene felejteni ezt az egész zagyvaságot.