Sziasztok!
TV-vásárlás előtt állok, 117 - 127 cm-es méret és 500 - 550 ezer forint környékén. Ha jól sejtem, a 117-es előnyösebb lenne nekem, mert egy 5 × 5 méteres nappaliba
kerülne, ahol nagyjából 3 méterről nézném, félek, hogy a 127-es már túl nagy így (?).
Alapvetően a PC-s világból származom, SDTV nézésére alig fogom használni, leginkább csak Forma 1-et nézek, az alapvető felhasználás házimozi és Xbox 360. Ugyan az X360 a
legtöbb játékban csak HD Ready felbontásra képes, én szeretném úgy érezni, hogy ezt a tévét nem 2 év múlva fogom lecserélni, úgyhogy Full HD-t szeretnék mindenképpen. A
mai napig biztos voltam benne, hogy LCD TV a nyerő választás, a plazmáról az volt bennem, hogy "olcsón lehetett belőle nagyot gyártani régebben, viszont rossz minőség és
alacsony felbontás jellemzi őket". Azt már tudom, hogy a felbontással nincs gond. Olvastam a Panasonic-féle "plazma mindenek felett" írást is, leginkább ez gondolkodtatott
el. De ha jól sejtem, ha plazma, akkor tényleg csak Panasonic jön igazán szóba, de ott meg pont az a helyzet, hogy a 107 cm kicsi, a 127 meg nagy, persze lehet, hogy csak
nyugtatgatom magam.
Eddig a kinézett LCD-típusom a Sharp LC-46XL2E volt (http://www.sharp.hu/index.php?id=858&L=12&tx_ttnews[tt_news]=1768&tx_ttnews[backPid]=857&cHash=b2b7afd6f1), ezt már
láttam élőben is, nagyon jónak tűnt a képe, sokkal jobb volt, mint a hasonló kategóriájú Toshibák vagy LG-k, és ebben a kategóriában a Samsungról is vegyeseket olvastam
(pedig a PC-s világban nagyon szeretem őket).
Tudtok segíteni a döntésben? Nekem az LCD szimpatikusabb, mert tényleg elgondolkodtató, hogy szép lassan minden gyártó átáll LCD-re. Gond viszont az említett típussal,
hogy csak ezeken a helyeken megfizethetőek:
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/sharp-lc-46xl2e-p18998563.html
multiknál 650-700-ba kerül, annyim nincs. Merjek ekkora értéket ilyen helyen venni? Tudtok esetleg róluk valamit? Egyéb hely? Nem tud valaki segíteni beszerezni jó áron,
természetesen százalékért?
Előre is nagyon köszönöm!