misi0731 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 3309

Kedves Feriq! Válaszodat köszönöm, és teljesen logikusnak és és korrektnek tartom. Próbáltam is hangsúlyozni, hogy nem túlzot nacionalista meggondolásból írtam a kérdés, de biztos vagyok, hogy mindenki jobban szereti tökéletesen hazai dolgokat, manapság előszeretettel emlegetjük is a magyar találmányokat, eredményeket. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy ha szőlőtelepítésre adnám a fejem, az oly sok szőlőfaj közül valószínűleg egy ősi hazait választanék, mert ennek ennyivel is több előnye van a többivel szemben. Tény: nem ismerem az egyes fajták jellemzőit, de származásukat első hallásra megállapítom! (ez amolyan isteni adomány :) ). De Borász rokonomtól hallottam, hogy milyen irdatlan mennyiségű vegyszert igényel pl. a chardonet (jól írtam?).
Szóval van valami ezekben a honosított játékosokban, ami felülírja a az a hazai szokást, hogy mindenben a hazait, a "régi szép idők" - idézet nagyitól - ízeit keressük. Ezt a valamit szeretném megismerni.

És nehogy úgy tűnjön, hogy betolakodóknak tartom ezeket a növénykéket. Egyszerűen én mindenben az eredetit keresem, meg akarom élni, hogy milyen volt az azelőtt, mielőtt tudatosan belenyúltak volna. Külföldön pl. szintén ösztönösen szemet szúrnak a nem odaillő dolgok, ez amolyan flúg.

Előzmény: Ferig (3304)