pearl12 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 1367
Kedves MBTBD!

Szeretnék egy pár kérdést feltenni. Szeretnék kiforditott leveles tésztát késziteni itthon, de előtte még megkérdezném, hogy fagyasztható-e. Rengeteg munka van vele, és szivesebben csinálnám, ha valamennyit fagyasztani is tudnék belőle.
A másik problémám az lenne, hogy kinéztem egy mazsolás csiga (pains aux raisins) receptet, aminek a tetejét narancsmázzal kenik le. A narancsmázhoz használnak 150 gramm porcukrot, 1/2 tk gumiarábikum-port, 1/2 tk zsiros tejport, 3 tk narancslevet és 1 tk Cointreau-t. A gumiarábikum-por helyettesithető valamivel? (Nem kapható az egyszerű közértekben :-)) És tejpor helyett nem lehetne teljes tejet használni? Nagyon szeretném kipróbálni ezt a receptet, de nem szeretném nagyon elszúrni ezzel a máz-problémával.
Előre is köszönöm a segitéget..