De első fejtésed volt már mindkettőből nem? Én ma fejtettem a Cirfandlit; pont két hónapja volt a szüret, de hete- 10 napja még úgy tűnt mozog; szóval jó hosszúra nyúlt az erjedés.
Mértem savat a házi borteszttel és méréseim kezdete óta a legalacsonyabb -de szerencsére még bőven elegendő, és harmónikusnak tűnő- 6,7 körülit titráltam. (2003ban volt 6,8 de jóval magasabb alkohollal) Nem akartam tovább várni, almasavat nem érzem vészesenek szinte lágy érzetű mintha maradékcukor is lenne; viszont kicsit tompa szóval mindenképp a fejtés kénezés mellett döntöntem.
A rajnai két hete fejtve kénezve, holnap derítem, ebből gyermekszületésre, karácsonyra fogyasztható bort szeretnék - nagyon ígéretes friss üde, zamatos ropogós sokkal jobban tetszik mint a tavalyi. Sava 7,4 - tizedre annyi mint tavaly, de teljesen más ízösszetételű.
Voltam a helyi borászboltban, ott a hölgy a hozott minták alapján azt mondta, hogy igen gyorsan érnek az idei borok, mindn kezelés, beavatkozás előrébb hozható.
Rambó te is kóstold, figyeld mit csinál a rizlinged, tényleg mennyi ként adtál hozzá erjedés után?