"és tájékozatlanul felvettem tőlük hitelt"
Olvasd el amit aláírsz, már nem is vagy tájékozatlan és tudatlan.....
"pár hétben gondok voltak a törlesztéssel és elmaradtam. Ma megjelent egy fenyegetőzős hölgy és azt mondta, hogy egy héten belül rendezzem a tartozást, ellenkező esetben a béremből fogják letiltani, vagy lefoglalják az ingóságokat és feltesznek a BAR listára."
A sorrend nem jó, amit írtál......mint korábban irtam, ott dolgozik egy ismerősöm, elmondta, hogy ez így néz ki:
Tartozol 1-2 héttel, felhívnak telefonon, hogy tájékoztassanak erről, ha nem tudnád, hogy tartozol. Ezután a képviselővel együtt kimegy a csopvezetője is, megbeszélni, hogy hogyan tovább? Ha még most sem fizetsz semmit, kapsz pá rújabb, tájékoztató telefont. 91 nap és a mnimálbérnyi tartozás elérése után kerülsz a BAR listára (most már KHR).Ezután, ha már 3-4 hónapja tartozol, átkerülsz a behajtási csoporthoz, majd onnan egy behajtó céghez, végül, ha minden kötél szakad, megy a bíróságra az ügy és lehet belőle fizetési meghagyás.
"Hát ez már a pofátlanság netovábbja! Hogy jönnek ők ahhoz, hogy ilyenekkel fenyegetőzzenek"
Törvényi előírás a BAR (KHR) lista....továbbá ha elolvastad volna a szerződésed, tudnád, hogy ez mind így van, ahogy elmondta az a hölgy (persze a sorrend számít (ld. fent)). Nem a futamidő végén számít az egyenleged, hanem közben is. Gondolj bele, ha felvennél egy lakásra mondjuk 10 millió Ft-ot, 25 évre - szerinted hány hónapnyi tartozás után vennék el a lakásod, kerülnél BAR listára, stb? Nem hinném, hogy bármely pénzintézet várna Rád 300 hónapot, hogy "Á, majd rendezi a 300.hónapban a 20millás tartozását"....
Vagy ha Te adnál kölcsön valakinek 1 évre mondjuk 120ezer Ft-ot....és nem fizetne Neked semmit, akkor Te nyugodtan várnál az 1 év leteltéig, hátha megadja???
"Igaz a szlogen, hogy a Provident = a szegények kifosztója."
Sok mindent hallottam már a Providentről, ezt a mondást soha.....gondolom a Te szüleményed......
ÉS MÉG MIELŐTT MEGINT VALAKI BELÉMKÖTNE.........
Nem vagyok a Provident semmilyen munkavállalója, sem reklámembere, sőőőőőőőt.....nekem sem lenne eszem ágában sem kölcsönt felvenni tőlük, de aki nem olvassa el, amit aláír az ne reklamáljon.......
Ha megölsz valakit, utána már hiába mondod, hogy "Ja, hát tájékozatlan és tudatlan voltam, nem tudtam, hogy ez bűn!" .........:-)