ikaljan Creative Commons License 2007.11.23 0 0 1875

Direktben nem is állitottad. Viszont (1823)-ban kijelentetted

És én el is várom ,hogyaz un. muszlim világ országai is biztosítsák a vallásszabadságot.

Az én olvasatomban ez azt jelenti,hogy szerinted is hagy némi kivánnivalót a vallásszabadság a muszlim országokban.

Figyelj... szerintem szedd össze egy kicsit magadat. Előbb azt veted a szememre, hogy azt állítottam volna, hogy a iszlám világ toleránsabb, mint az keresztény... amikor mondom, hogy ilyet nem mondtam, akkor hozol egy idézetet, ami mondjuk egyébként egy elvárást fejez ki, de te (egyébként helyesen) kiolvasod, hogy hagy némi kivánnivalót a vallásszabadság a muszlim országokban.

Mégegyszer kérdezem akkor, hogy mikor utaltam én akár közvetve is arra, hogy a keresztény világ kevésbé toleráns, mint a muszlim világ.

A mecsetépitést én vetettem fel, mint példaértékü tevékenységet a vallásszabadság demonstrálására.

És szembeálítottad a templomépítés hiányával. Amivel kapcsolatban megjegyzetem, hogy épülnek templomok, és nem is kevés. Persze a vallásszabadságot kizárólag a templomépítés mennyisége alapján vizsgálni, szvsz marhaság...

Persze általában és nem konkrétan, ugyanis Magyarországot hoztad példának és meg Európáról beszélek.

Tudtommal Magyarország Európa része, de mondd ha tévedek. Evvel kapcsolatban annyit lehet mondani, hogy a vallásszabadság Európa egyes országain belül is változó, és ugyanez voantkozik az un iszlám világra is. (Sőt, még azt is hozzá kell tenni, hogy a vallásszabadásg hiányát nem lehet egy skálán mérni, mivel különböző országokban más és más szegmense sérül a vallásszabadságnak... ha pl. a közösségi hely (mecset/templom) építésének jogát nézzük, akkor pl. Egyiptom egyértelműen jobban biztosítja ezt a jogot a keresztény közösségei számára, mint a magyar állam a muszlim kisebbségnek.

Viszont az egyéni szabadságjogok területén a magyar állam biztosít lényegesen több lehetőséget állampolgárai - így muszlim állampolgárai számára is, mint Egyiptom.

De pl. az egyéni szabadságjogok területén, ha a ruhaviselet szabályozását nézzük, Egyiptom, Magyarország és Kuwait lényegesen szabadabb, mint Franciaország, amelynek e kérdésben sikerült megközelíteni Irán és Szaudi Arábia szabályozási elveit. Másrészről Franciaországban meg a közösségi vallásgyakorlás jogát biztosítják inkább,mint Magyarországon...

Szal jó dolog a vallásszabadság mértékét ilyen módon összevetni. Az a jó, hogy a apologéták mindig a saját maguk által preferált országokat hozhatják ki jobbnak, akinek meg korlátozzák a jogait, mindig azt a jogot érzi a legfontosabbnak, amit éppen korlátoznak.