> mit mondasz azoknak az emberekenek, akik végképp elnyomorítattak, bacsapottak és tehetetlenek?
Azt mondom, hogy minden ember a saját sorsának a kovácsa. Teccett vóna brókernek tanulni!
Lám, van, aki 8 általánossal is azt tudja csinálni (utóbbi félmondat vicc helyett van)
Vagy azt, hogy emlékszem én, az iskolában a saját osztálytársaimnak voltam a célpontja csúfolódáskor, csak azért, mert nekem nem esett nehezemre javarészt 5-ösöket hazavinni. A többi meg kinn focizott délutánonként, leckeírás helyett. Most meg sír a szájuk, hogy a román kőműves dolgozik az építkezésen, neki meg nem jut munka. Hát az ilyet nem tudom sajnálni. Akkor se, ha szar alaknak gondolsz.
Példa: van egy ismerős házaspár, mind a ketten ált. iskolai pedagógusok. Egy pici faluban tanítottak, pár km-re Érdtől. A falu jellemző megélhetési forrása a tehenészet.
Próbálnák okítani a harmadikos gyerkőcöt, olvasás, írás, számolás, és hasonló felesleges, haszontalan dolgokra.
Egyszercsak visszaszól a kiskölök: "ugyan minek ez má nekem, a nagyapám traktoros volt a téeszbe, apám is traktoros, én is az leszek. Nem kell ez nekem, hagyjanak békébe."
És Te meg azt várod, hogy én mondjam meg a teáltalad kisemmizettnek nevezett embereknek, hogy mi a teendő? Vedd már észre, az a rendszer megbukott, amikor "fent" megmondták a tutit, és "lent" csak meg kellett - volna - csinálni.
> Miért nem lehet elképzelni azt, hogy magunktól vannak gondolataink?
Mert a gondolataid erősen korrelálnak a haza bölcs vezérének útmutatásaival. Ha önálló gondolat volna, akkor önálló elemek volnának benne.
Továbbá: ha én ellenzéki politikus lennék, akkor hagynám, sőt támogatnám, hogy a mostani politikusok végezzenek el bizonyos mocskos munkákat.
Akkora rendszereket, mint a vasút, az egészségügy, oktatás, nem lehet a hátralevő idő alatt láthatóan működőre formálni. A bontást viszont el lehet végezni, hát csinálja meg ez a túlmozgásos alak, aztán 2010-ben majd jön a következő garnitúra, és nem azzal kell kezdenie, hogy bemocskolja a kezét.
Még továbbá: ellenzéki oldalról csak az hallatszik, hogy ezt ne, ezt se, monnyolle, takaroggy. Értelmes javaslat nincs.
Megint továbbá: személy szerint nekem kb azóta van a bögyömben mindenféle szagszervezet, amióta elkezdtem dolgozni. Léhűtő, ingyenélő bandának tartom őket, s e miatt nem tudok senki olyannal szimpatizálni, aki a szakszervezetekkel fúj egy követ. Szakszervezetet olyan helyeken látok, ami viszi a pénzt. Ahol érték termelődik, onnan valahogy kihaltak. Lehet, hogy nem véletlenül?